2016
Analýza vývoje složení zmrzliny za posledních 150 let
CHROMÝ, Jan a Miriam HOLENDOVÁZákladní údaje
Originální název
Analýza vývoje složení zmrzliny za posledních 150 let
Název česky
Analýza vývoje složení zmrzliny za posledních 150 let
Název anglicky
Analysis of development composition of ice cream in the last 150 years
Autoři
CHROMÝ, Jan a Miriam HOLENDOVÁ
Vydání
1. vyd. Praha, Vysoká škola hotelová - sborník recenzovaných příspěvků, od s. 47-54, 8 s. 2016
Nakladatel
Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o.
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Stať ve sborníku
Obor
21101 Food and beverages
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
tištěná verze "print"
Organizační jednotka
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
ISBN
978-80-87411-75-9
UT WoS
000401229300006
Klíčová slova česky
analýza, nutriční hodnoty, složení, vývoj, zmrzlina
Klíčová slova anglicky
analysis, nutritional values, composition, development, ice cream
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 14. 6. 2017 14:43, Ing. Bc. Jan Chromý, Ph.D.
V originále
Na vývoji složení zmrzliny je možné do určité míry sledovat stravovací zvyklosti v různých dobách nedávné historie. Autory článku zajímaly změny složení zmrzliny v různých časových úsecích v ČR a v souvislosti se zavedení průmyslové výroby zmrzliny. Suroviny časově odlišných receptur na analyzovali z hlediska zdravé výživy. K tomu využili znalosti nutričních hodnot a látek, které se dnes do zmrzlin přidávají. Výsledky analýzy poskytují základní informace o celé problematice.
Anglicky
On evolution of the consistence of the ice cream it is possible to follow the feeding habituateds in different periods of the recently history. Authors were interested in changes of consistence of ice cream in several time periods in Czech republic and connection with implementation of industrial production of ice cream. They analyzed ingredients of each time period regarding the health nutrition. They used knowledge of nutrition value and substances, which are add in ice cream in present. The results of analysis offer basic informations about the whole issue.