D 2016

Analýza vývoje složení zmrzliny za posledních 150 let

CHROMÝ, Jan a Miriam HOLENDOVÁ

Základní údaje

Originální název

Analýza vývoje složení zmrzliny za posledních 150 let

Název česky

Analýza vývoje složení zmrzliny za posledních 150 let

Název anglicky

Analysis of development composition of ice cream in the last 150 years

Autoři

CHROMÝ, Jan a Miriam HOLENDOVÁ

Vydání

1. vyd. Praha, Vysoká škola hotelová - sborník recenzovaných příspěvků, od s. 47-54, 8 s. 2016

Nakladatel

Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o.

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Stať ve sborníku

Obor

21101 Food and beverages

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

tištěná verze "print"

Organizační jednotka

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.

ISBN

978-80-87411-75-9

UT WoS

000401229300006

Klíčová slova česky

analýza, nutriční hodnoty, složení, vývoj, zmrzlina

Klíčová slova anglicky

analysis, nutritional values, composition, development, ice cream

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 14. 6. 2017 14:43, Ing. Bc. Jan Chromý, Ph.D.

Anotace

V originále

Na vývoji složení zmrzliny je možné do určité míry sledovat stravovací zvyklosti v různých dobách nedávné historie. Autory článku zajímaly změny složení zmrzliny v různých časových úsecích v ČR a v souvislosti se zavedení průmyslové výroby zmrzliny. Suroviny časově odlišných receptur na analyzovali z hlediska zdravé výživy. K tomu využili znalosti nutričních hodnot a látek, které se dnes do zmrzlin přidávají. Výsledky analýzy poskytují základní informace o celé problematice.

Anglicky

On evolution of the consistence of the ice cream it is possible to follow the feeding habituateds in different periods of the recently history. Authors were interested in changes of consistence of ice cream in several time periods in Czech republic and connection with implementation of industrial production of ice cream. They analyzed ingredients of each time period regarding the health nutrition. They used knowledge of nutrition value and substances, which are add in ice cream in present. The results of analysis offer basic informations about the whole issue.