ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ a Blanka ZIMÁKOVÁ. Párování velikonočních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Párování velikonočních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí
Název anglicky Easter Dishes of Czech Cuisine with Wines from the Czech and Moravian Wine Regions
Autoři ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ a Blanka ZIMÁKOVÁ.
Vydání 2017.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání workshopu
Obor 21101 Food and beverages
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Klíčová slova česky Enogastronomie, jehněčí maso, kopřivová polévka, kůzlečí maso, mazanec, nádivka
Klíčová slova anglicky Lamb meat, nettle soup, stuffing, sweat bread, wine food pairing, yeanling meat
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:32.
Anotace
Pětihodinový workshop – kterého se v několika fázích účastnily různé skupiny studentů z předmětů kulinářství, nápojové gastronomie a externí účastníci z oblasti gastronomie a hotelnictví – byl zaměřen na snoubení velikonočních pokrmů a moravských vín. Jedna ze skupin připravila pod vedením šéfkuchaře sezónní pokrmy, další skupina studentů obstarala přípravu degustační místnosti, správné prostření a obsluhu během senzorického hodnocení. S jednotlivými skupinami, které se podílely na přípravě i samotném hodnocení enogastronomických kombinací, proběhla v závěru skupinová diskuse. Ta měla za cíl odhalit bezprostřední dojmy účastníků a zjistit asociace, tradice a konotace pojící se s velikonoční gastronomií. Hodnoceny byly všechny možné kombinace 3 pokrmů a 4 vín.
Anotace anglicky
Five-hour workshop, which consisted of several stages within which the culinary and beverage students as well as external hospitality & gastronomy experts participated, focused on pairing of Easter dishes together with Moravian wines. One of the students' groups prepared seasonal dishes under the supervision of chef, another group of students arranged the tasting room, laid the tables and ensured the service itself. With different groups that participated in the preparation and evaluation of the wine and food combination, focus group was conducted. It was designed to detect immediate impressions of participants and determine associations, traditions and connotations attaching to Easter gastronomy. All possible combinations of 3 meals and 4 wines were evaluated.
VytisknoutZobrazeno: 17. 5. 2024 09:03