ZELENÝ, Jiří a Zbyněk VINŠ. Ryba, kultura a kulinářství – vztah k lokálním komunitám a potenciál regionálního rozvoje: přehledová studie. In Radka Balakovská. Sborník mezinárodní vědecké konference Hotelnictví, turismus a vzdělávání. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o., 2017, s. 204-213, 9 s. ISBN 978-80-87411-99-5.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Ryba, kultura a kulinářství – vztah k lokálním komunitám a potenciál regionálního rozvoje: přehledová studie
Název anglicky Fish, Culture and Culinary Art – Relation to Local Communities and Potential for Regional Development: Review Study
Autoři ZELENÝ, Jiří a Zbyněk VINŠ.
Vydání Praha, Sborník mezinárodní vědecké konference Hotelnictví, turismus a vzdělávání, od s. 204-213, 9 s. 2017.
Nakladatel Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50701 Cultural and economic geography
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
ISBN 978-80-87411-99-5
UT WoS 000568726300027
Klíčová slova česky gastronomie, kulinární identita, národní projekty, sociální instituce, udržitelný rozvoj venkova, víno, životní prostředí
Klíčová slova anglicky culinary identity, environment, gastronomy, national projects, social institutions, sustainable rural development, wine
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:28.
Anotace
Cílem studie bylo vytvořit rešeršní přehled za účelem vymezení rámce zkoumané problematiky včetně metodologické struktury. Pozornost je věnována komparaci role ryby v kultuře jednotlivých států i regionů a schopnosti ryby spoluutvářet identitu regionů skrze lokální komunity – sociální sítě.
Anotace anglicky
The aim of the study was to create research overview for the purpose of defining the scope of the studied subject, including the methodological structure. Attention is paid to the comparison of the role of fish in the culture of particular countries and regions and the ability of fish to co-create the identity of the regions though local communities – social networks.
VytisknoutZobrazeno: 17. 5. 2024 07:23