ZIMÁKOVÁ, Blanka, Jiří ZELENÝ a Zbyněk VINŠ. Snoubení zahraničních vánočních pokrmů s českými víny. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Snoubení zahraničních vánočních pokrmů s českými víny
Název anglicky Pairing of Foreign Christmas Dishes with Czech Wines
Autoři ZIMÁKOVÁ, Blanka, Jiří ZELENÝ a Zbyněk VINŠ.
Vydání 2017.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání workshopu
Obor 21101 Food and beverages
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Klíčová slova česky Cabernet Sauvignon, masové kuličky, sekt, švédské perníčky, Tramín červený, vánoční šunka, zapečené brambory
Klíčová slova anglicky Baked Potatoes, Cabernet Sauvignon, Christmas Ham, Gewurztraminer, Meatballs, Sekt, Swedish Gingerbread
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:31.
Anotace
Odborným zaměřením tohoto workshopu byla možnost párování švédských vánočních pokrmů společně s českými víny. K porovnání byla použita základní pravidla párování vín a pokrmů: švédská šunka a šumivé víno z odrůd Chardonnay, Rulandské bílé a Sauvignon blanc, masové kuličky a Cabernet Sauvignon a švédské perníčky a sladkých Gewurztraminer. Tradiční kombinace byly konfrontovány s nezvyklými kombinacemi. Účastníci vyplňovali hodnotící arch a následně se účastnili diskuse o degustovaných vínech a pokrmech, poskytli zpětnou vazbu a byli poučeni o tradičně správných kombinacích.
Anotace anglicky
The professional focus of this workshop was the possibility of pairing Swedish Christmas dishes together with Czech wines. For the comparison, the basic rules for matching wines and meals were applied: Swedish ham and sparkling wine of Chardonnay, Pinot Blanc and Sauvignon blanc, meat balls and Cabernet Sauvignon and Swedish gingerbread and sweet Gewurztraminer. Traditional combinations were confronted with unusual combinations. The participants filled the evaluation sheet and then participated in the discussion about wine tastings and dishes, provided feedback and were instructed on the traditionally correct combinations.
VytisknoutZobrazeno: 17. 5. 2024 08:17