HÁN, Jan a Zbyněk VINŠ. Tradiční pokrmy v české gastronomii. 2021.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Tradiční pokrmy v české gastronomii
Název anglicky Traditional food in the Czech gastronomy
Autoři HÁN, Jan a Zbyněk VINŠ.
Vydání 2021.
Další údaje
Typ výsledku Uspořádání workshopu
Obor 60500 6.5 Other Humanities and the Arts
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Zpráva z odborného workshopu
Organizační jednotka University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Klíčová slova česky kulinární dědictví, tradiční pokrmy, gastronomie
Klíčová slova anglicky culinary heritage, traditional food, gastronomy
Návaznosti DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změnil Změnil: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D., učo 12793. Změněno: 23. 3. 2022 18:53.
Anotace
Odborný workshop Tradiční pokrmy v české gastronomii vytvořil prostor pro společnou diskusi akademických pracovníků a pracovníků z gastronomické praxe týkající se pojetí a výskytu tradiční kuchyně v české gastronomii. Workshop sestával z přednáškové a praktické části. V přednáškové části proběhly 4 klíčové přednášky, po kterých následovala společná diskuse. Během praktické části byly prezentovány vybrané české tradiční pokrmy, které mohly účastníci ochutnat a komentovat.
Anotace anglicky
The workshop “Traditional food in the Czech gastronomy” created the space for the join discussion of academicians and gastronomical practitioners focused especially on the traditional cuisine and its occurrence in the actual Czech gastronomy. The workshop consisted of two parts: lectures and practical presentations. The four lectures were presented followed by the discussion. The selected Czech traditional foods were presented and tasted during the practical part.
VytisknoutZobrazeno: 17. 5. 2024 04:10