HÁN, Jan, Zbyněk VINŠ, Irena KORBELÁŘOVÁ, Radmila DLUHOŠOVÁ, Naděžda MORÁVKOVÁ, Marta KONDROVÁ, Jaromír FIALA a Josef NEJDL. Gastronomické poklady českých zemí. první. Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o., 2021.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Gastronomické poklady českých zemí
Název anglicky Gastronomical treasures of the Czech regions
Autoři HÁN, Jan, Zbyněk VINŠ, Irena KORBELÁŘOVÁ, Radmila DLUHOŠOVÁ, Naděžda MORÁVKOVÁ, Marta KONDROVÁ, Jaromír FIALA a Josef NEJDL.
Vydání první. 2021.
Nakladatel Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o.
Další údaje
Typ výsledku Audiovizuální tvorba
Obor 60500 6.5 Other Humanities and the Arts
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Klíčová slova česky tradiční pokrmy, kulinární dědictví
Klíčová slova anglicky traditional food, culinary heritage
Příznaky Recenzováno
Návaznosti DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změnil Změnil: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D., učo 12793. Změněno: 21. 3. 2022 11:20.
Anotace
Soubor krátkých filmů "Gastronomické poklady českých zemí" představuje na pozadí kulturně historických a přírodních podmínek vybraných regionů Čech, Moravy a Slezska jejich tradiční pokrmy a nápoje, připravované v autentických prostorách skanzenů, muzeí a chalup i retro-kuchyní a gastronomických zařízení.
Anotace anglicky
The set of short movies “Gastronomical treasures of the Czech regions” presents the traditional foods and beverages of the Czech, Moravian and Silesian regions. These foods are presented on the background of the cultural and natural conditions of these regions and they are prepared in the authentic environment of open-air museums, museums, cottages, retro-kitchens and gastronomical facilities.
VytisknoutZobrazeno: 17. 5. 2024 08:16