C
2022
Pacific Swordfish or Bohemian Black Carp? Bourdieuan Classification of Tourists’ Tastes in Fish Tourism
ZELENÝ, Jiří, Vladimír VIETORIS, Anna KUBÁTOVÁ a Zbyněk VINŠ
Základní údaje
Originální název
Pacific Swordfish or Bohemian Black Carp? Bourdieuan Classification of Tourists’ Tastes in Fish Tourism
Vydání
Singapore, Advances in Tourism, Technology and Systems, od s. 127-137, 11 s. Smart Innovation, Systems and Technologies, vol 284, 2022
Další údaje
Typ výsledku
Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor
50404 Antropology, ethnology
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
elektronická verze "online"
Organizační jednotka
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Klíčová slova anglicky
cultural capital, cyprinus carpio, photo-elicitation, social fields, South Bohemia, traditional gastronomy
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Návaznosti
DG18P02OVV057, projekt VaV.
V originále
his research aims to explore whether Pierre Bourdieu’s theory of social fields can be used to determine preferences for tourism products. In particular, fish gastronomy as a part of fish tourism in the region of South Bohemia, Czech Republic, was examined.
Zobrazeno: 22. 11. 2024 14:59