DLUHOŠOVÁ, Radmila, Jan HÁN, Jan KAŠPAR, Irena KORLEBÁŘOVÁ, Anna KUBÁTOVÁ, Eduard LEVÝ a Jiří ZELENÝ. Rybí kuchyně českých zemí: Kulturně-historické tradice a současné aspekty. 1. vyd. Opava - Praha: Slezská univerzita v Opavě, 2021, 257 s. ISBN 978-80-7568-463-9.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Rybí kuchyně českých zemí: Kulturně-historické tradice a současné aspekty
Název česky Rybí kuchyně českých zemí: Kulturně-historické tradice a současné aspekty
Název anglicky Fish Cuisine of the Czech Lands: Cultural-historical Traditions and Contemporary Aspects
Autoři DLUHOŠOVÁ, Radmila, Jan HÁN, Jan KAŠPAR, Irena KORLEBÁŘOVÁ, Anna KUBÁTOVÁ, Eduard LEVÝ a Jiří ZELENÝ.
Vydání 1. vyd. Opava - Praha, 257 s. 2021.
Nakladatel Slezská univerzita v Opavě
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 60101 History
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
ISBN 978-80-7568-463-9
Příznaky Recenzováno
Návaznosti DG18P02OVV057, projekt VaV.
Změnil Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 8. 6. 2022 17:43.
Anotace
Ryby a vodní živočichové byli součástí stravování obyvatel střední Evropy od nepaměti. Archeologické nálezy pozůstatků živočišných kostí či nástrojů běžného používání odhalují, že se ryby lovily a pojídaly už v paleolitu.
Anotace anglicky
Fish cuisine has been an integral part not only of diet in terms of the necessary satisfaction of hunger, but also culinary culture as an essential element of ordinary as well as festive everydayness for centuries
VytisknoutZobrazeno: 18. 5. 2024 09:05