2011
Současné styly vín
BUREŠOVÁ, PavlaZákladní údaje
Originální název
Současné styly vín
Název česky
Současné styly vín
Název anglicky
Sensory Wine Assessment
Autoři
BUREŠOVÁ, Pavla (203 Česká republika, garant, domácí)
Vydání
Olomouc, Víno multikulturní fenomén, 9 s. 2011
Nakladatel
Societas Scientiarum Olomoucensis II.
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Stať ve sborníku
Obor
21101 Food and beverages
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
ISBN
978-80-87533-00-0
Klíčová slova česky
styly vín terroir vzhled aroma chuť
Klíčová slova anglicky
styles of wines terroir features aroma taste
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 5. 11. 2011 11:03, Ing. Pavla Burešová, Ph.D.
V originále
Příspěvek s názvem Senzorické hodnocení vín je zaměřen na význam senzorických ukazatelů uplatňovaných při analýze vín. Cílem příspěvku je představit metody používané při smyslovém posuzování vín z pohledu certifikovaného hodnotitele. Analýza VACH (vzhled, aroma, chuť) dovede odhalit i drobné nuance v kvalitě. Dále jsou zde uvedeny nejčastější nedostatky, se kterými se spotřebitel může setkat. Součástí textu jsou odborné degustační listy podle OIV , které mohou být inspirací pro správné hodnocení vín.
Anglicky
The article " Sensory Wine Assessment" focuses on importance of sensory indicators that are asserted in the process of wine assessment. The goal of this article is to introduce the methods of sensory wine assessment implemented by a certified specialist. The VACH analysis (abbr. from the Czech words for appearance, aroma, palate) can help us distinguish the least details of wine quqality. There are mentioned the most frequent defects which the consumer can meet with. The OIV professional degustation charts are a part of this article. They can be an inspiration for professional assessment.