BUREŠOVÁ, Pavla. Principy enogastronomie. In Gastronomické sympozium. 2012. |
Další formáty:
BibTeX
LaTeX
RIS
|
Základní údaje | |
---|---|
Originální název | Principy enogastronomie |
Název česky | Principy enogastronomie |
Název anglicky | Principles of Wine and Food Pairing |
Autoři | BUREŠOVÁ, Pavla. |
Vydání | Gastronomické sympozium, 2012. |
Další údaje | |
---|---|
Originální jazyk | čeština |
Typ výsledku | Vyžádané přednášky |
Obor | 21101 Food and beverages |
Stát vydavatele | Česká republika |
Utajení | není předmětem státního či obchodního tajemství |
Organizační jednotka | University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. |
Klíčová slova česky | aroma, chemická analýza, chuť, senzorické hodnocení, víno, pokrm, vzhled |
Klíčová slova anglicky | appearance, aroma, assessment system, food, chemical analysis, sensory evaluation, wine |
Příznaky | Recenzováno |
Změnil | Změnila: Ing. Pavla Burešová, Ph.D., učo 6832. Změněno: 13. 9. 2012 18:50. |
Anotace |
---|
Příspěvek s názvem „Principy enogastronomie“ je zaměřen na význam senzorických ukazatelů uplatňovaných při analýze vín, ale i pokrmů. Cílem příspěvku je představit metody používané při smyslovém posuzování vín a pokrmů z pohledu certifikovaného hodnotitele. Senzorická analýza dovede odhalit i drobné nuance v kvalitě. |
Anotace anglicky |
---|
The article „Principles of Wine and Food Pairing" focuses on importance of sensory indicators that are asserted in the process of wine and food assessment. The goal of this article is to introduce the methods of sensory wine and food assessment implemented by a certified specialist. The analysis can help us distinguish the least details quqality. |
VytisknoutZobrazeno: 8. 10. 2024 04:16