ATTL, Pavel. Význam lázeňství pro regionální rozvoj. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2012, 5 s. ISBN 978-80-7248-771-4.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Význam lázeňství pro regionální rozvoj
Název česky Význam lázeňství pro regionální rozvoj
Autoři ATTL, Pavel.
Vydání Opava, 5 s. 2012.
Nakladatel Slezská univerzita v Opavě
Další údaje
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Organizační jednotka University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
ISBN 978-80-7248-771-4
Klíčová slova česky cestovní ruch, financování, lázeňství, region
Klíčová slova anglicky tourism, funding, medical spa, region
Změnil Změnil: Ing. Pavel Attl, Ph.D., učo 4145. Změněno: 4. 6. 2013 10:58.
Anotace česky
Z pohledu českého zdravotnictví význam lázeňství v posledních letech slábne. Naopak jako motiv k účasti na cestovním ruchu je lázeňství vnímáno velmi perspektivně a dostává se mu i určité podpory ze strany Ministerstva pro místní rozvoj, ČCCR-Czech Tourism a dalších institucí a organizací. Efekty lázeňství nelze shledávat pouze v oblasti medicínské, ale i ekonomické, sociální a environmentální. Teprve tehdy, budeme-li vnímat lázeňství komplexně, můţeme hodnotit jeho celospolečenský, ale především regionální význam.
Anotace anglicky
From the perspective of Czech health care, the importance of spas in recent years has been weakening. On the other hand, the spa industry is seen as a very promising motive for tourists, and also gets some support from the Ministry for Regional Development, CzechTourism and other institutions and organizations. The benefits of the spa industry should be seen not only as medical, but also economic, social and environmental. Only when it is perceived in this complex way, can we evaluate its societal, and primarily regional, significance.
VytisknoutZobrazeno: 18. 5. 2024 16:23