Filtrování publikací

    2024

    1. ZELENÝ, Jiří, Dávid MELAS, Anna ULRICHOVÁ, Petr STUDNIČKA, Jan HÁN a Michaela VACULÍKOVÁ. Aesthetics and DALL-E 1-3: Bibliometric Analysis of Papers Published in 2021–2024. Online. In Muneer Al Mubarak, Allam Hamdan. Innovative and Intelligent Digital Technologies; Towards an Increased Efficiency. 1. vyd. Cham, Switzerland: Springer Cham, 2024, s. 763–774. Studies in Systems, Decision and Control, SSDC, volume 564. ISBN 978-3-031-70398-0. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.1007/978-3-031-70399-7_58.
    2. CHALUPA, Štěpán a Martin PETŘÍČEK. Application of revenue management practices in short-term rental management. Journal of Revenue and Pricing Management. Palgrave Macmillan, 2024. ISSN 1476-6930. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.1057/s41272-024-00516-3.
    3. CHALUPA, Štěpán, Martin KOCOUREK, Hana BIELIKOVA a Martin PETŘÍČEK. The Effect of UEFA Club Competitions on the Local Hospitality Performance. TEM JOURNAL-TECHNOLOGY EDUCATION MANAGEMENT INFORMATICS. 2024. ISSN 2217-8309. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.18421/TEM132-51.
    4. CHALUPA, Štěpán a Martin PETŘÍČEK. Understanding customer's online booking intentions using hotel big data analysis. Journal of Vacation Marketing. Sage, 2024, roč. 30, č. 1, s. 110-122. ISSN 1356-7667. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.1177/13567667221122107.
    5. STUDNIČKA, Petr, Anna ULRICHOVÁ a Jan HÁN. Workshop pro pedagogy středních odborných škol. 2024.

    2023

    1. CHALUPA, Štěpán, Martin PETŘÍČEK a Karel CHADT. Extracting Insights From Competitor's Mistakes: A Sentiment Analysis Approach Using Competitive set Online Reviews. TEM JOURNAL. Srbsko: UIKTEN - Association for Information Communication Technology Education and Science, 2023, roč. 12, č. 3, s. 1754-1761. ISSN 2217-8309. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.18421/TEM123-58.
    2. FIALA, Jan, Jan HÁN, Jan HUSÁK, Karel CHADT, Štěpán CHALUPA, Jiřina JENČKOVÁ, Martin KOTEK, Michal KOTEK, Martina PERUTKOVÁ, Tomáš PRŮCHA, Lucie ROHLÍKOVÁ, Jakub STEJSKAL a Anna VISVIZI. More Than Virtual Reality: Tools, Methods and Approaches to Hotel Employee Training. In Visvizi, A., Troisi, O., Grimaldi, M. Research and Innovation Forum 2022. RIIFORUM 2022. Springer, Cham, 2023, s. 435-443. ISBN 978-3-031-19559-4. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.1007/978-3-031-19560-0_35.
    3. PETŘÍČEK, Martin a Štěpán CHALUPA. Sdílená ekonomika v ubytovacích službách. Analýzy a využívání revenue managementu. první vydání. Praha: Wolters Kluwer, 2023, 108 s. ISBN 978-80-7676-664-8.
    4. PETŘÍČEK, Martin a Štěpán CHALUPA. Sharing Economy in the Accommodation Services – Example of Prague During the Years 2017–2022. Online. In doc. Ing. Pavla Vrabcová, Ph.D. Proceedings of the 16th International Conference Liberec Economic Forum 2023. Technical University of Liberec, 2023, s. 441-448. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.15240/tul/009/lef-2023-48.

    2022

    1. SKUPINOVÁ, Sylva, Jan MÁČE a Eliška SMOTLACHOVÁ. Analysis of the Range of Services Avalaible on the Websites of Accommodation Faciliies. Online. první. Praha: Institute of Hospitality Management and Economics, 2022, s. 220-228. ISBN 978-80-7632-076-5.
    2. PETŘÍČEK, Martin. člen České evaluační společnosti. 2022 - 2024.
    3. ZELENÝ, Jiří, Karolina MACHÁČKOVÁ, Jan HÁN a Michal LOŠŤÁK. Expectations versus Perceptions: The Role of Consumers’ Senses in Composing of USP for PDO Wines. Online. In Reis, J.L., López, E.P., Moutinho, L., Santos, J.P.M.d. Marketing and Smart Technologies. Singapore: SpringerLink, 2022, s. 395-406. Smart Innovation, Systems and Technologies, vol 279. ISBN 978-981-16-9267-3. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.1007/978-981-16-9268-0_33.
    4. ZELENÝ, Jiří, Dávid MELAS, Petr STUDNIČKA a Jan HÁN. Extended abstract: Profiling Wine Consumers and Tourists by Cultural Capital and Willingness to Pay: The Case of PDO Wines. Online. In Klaus Grunert. International Food Marketing Research Symposium at the Texas A&M University, Texas, USA. 1st. San Antonio, Texas: Institute of Food Products Marketing, International Forum for Food Products Marketing Research, 2022, s. 150-157.
    5. POULOVÁ, Petra, Martin KOCOUREK, Filip MALÝ, Tomáš KOZEL, Pavel KŘÍŽ, Blanka KLÍMOVÁ, Jan HÁN a Zdeněk ULRYCH. Hotel Process Simulator as a Tool for Increasing the Level of Managerial Skills – An Educational Application. In Auer, M.E., El-Seoud, S.A., Karam, O.H. Artificial Intelligence and Online Engineering. REV 2022. Lecture Notes in Networks and Systems, vol 524. Springer, Cham, 2022, s. 406-412. ISBN 978-3-031-17090-4. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.1007/978-3-031-17091-1_41.
    6. PETŘÍČEK, Martin, Štěpán CHALUPA a Jiřina JENČKOVÁ. IDENTIFICATION OF THE USE OF REVENUE MANAGEMENT TOOLS IN ACCOMMODATION SERVICES. AD ALTA, Journal of Interdisciplinary Research,. Hradec Králové: MAGNANIMITAS, 2022, roč. 12, č. 1, s. 135-138. ISSN 1804-7890. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.33543/1201.
    7. ROHLÍKOVÁ, Lucie, Jan FIALA, Jan HÁN, Jan HUSÁK, Karel CHADT, Štěpán CHALUPA, Jiřina JENČKOVÁ, Martin KOTEK, Milan KOTEK, Martina PERUTKOVÁ, Tomáš PRŮCHA, Jakub STEJSKAL a Anna VISVIZI. Innovating in the Tourism Industry Through Virtual Reality (VR) and Education in the Hotel Business: VR-Enhanced Three-Phase Future Hotel Staff Training. International Journal of Smart Education and Urban Society (IJSEUS). 2022, roč. 13, č. 1, 12 s. ISSN 2574-8254. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.4018/IJSEUS.309955.
    8. HÁN, Jan, Zbyněk VINŠ, Irena KORBELÁŘOVÁ, Radmila DLUHOŠOVÁ a Jaromír FIALA. Kulinární dědictví v praxi. 2022.
    9. HÁN, Jan, Petra POULOVÁ, Tomáš KOZEL, Pavel KŘÍŽ, Filip MALÝ, Jiřina JENČKOVÁ, Martin KOCOUREK a Zdeněk ULRYCH. PROTUR Hotel Process Simulator - an Educational Application. In Meen T.-H. 5th IEEE Eurasian Conference on Educational Innovation, ECEI 2022. Institute of Electrical and Electronics Engineers Inc., 2022, s. 221-224. ISBN 978-1-6654-3318-1. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.1109/ECEI53102.2022.9829445.
    10. PETŘÍČEK, Martin, Štěpán CHALUPA, Jan MÁČE a Ivo STRAKA. Re-solving Extended Expected Marginal Seat Revenue Model Using Stochastic Approach. Quality - Access to Success. Bucharest: SRAC - Societatea Romana Pentru Asigurarea Calitatii, 2022, roč. 23, č. 186, s. 151-155. ISSN 1582-2559. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.47750/QAS/23.186.19.
    11. PETŘÍČEK, Martin. Stochastický model revenue managementu - software. 2022.
    12. MELAS, Dávid a Martin PETŘÍČEK. The Impact of Covid-19 on Marketing Mix and Economics of Airlines. In 2022 New Trends in Aviation Development (NTAD). IEEE, 2022. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.1109/NTAD57912.2022.10013631.
    13. PETŘÍČEK, Martin a Štěpán CHALUPA. USE OF ALGORITHM IN THE PREDICTION OF QUANTITY DEMANDED IN THE ACCOMMODATION SERVICES. Online. In 10 th INTERNATIONAL CONFERENCE PROCEEDINGS CURRENT TRENDS IN SPA, HOSPITALITY AND TOURISM. Prague: Institute of Hospitality Management and Economics, 2022, s. 210-219. ISBN 978-80-7632-076-5.
    14. HÁN, Jan, Karel CHADT, Lucie ROHLÍKOVÁ, Martin KOTEK a Martin KOCOUREK. Virtuální realita v praxi tréninku pracovníků hotelu. 2022.

    2021

    1. PETŘÍČEK, Martin, Štěpán CHALUPA a Věra LEVIČKOVÁ. Comparison of expected marginal revenue models in the hospitality industry. Journal of Revenue and Pricing Management. Springer, 2021. ISSN 1476-6930. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.1057/s41272-021-00328-9.
    2. MACHÁČKOVÁ, Karolina, Jiří ZELENÝ, Jonathan OSUOHA, Jan HÁN, Irena KORBELÁŘOVÁ a Zbyněk VINŠ. Comparison of Incidence of Fairground Food and Traditional Regional Food at Czech Gastronomy Events: A Field Study. Czech Hospitality and Tourism Paper (CHTP). Prague: The Institute of Hospitality Management in Prague, 2021, roč. 17, 34/2021, s. 4-16. ISSN 1801-1535.
    3. PETŘÍČEK, Martin a Štěpán CHALUPA. Consumer Behaviour in the Accommodation Services Market – a Comparison of Vienna, Bratislava and Prague in 2018. Comparative Economic Research. Central and Eastern Europe. Łódź University Press, 2021, roč. 24, č. 2, s. 137-153. ISSN 1508-2008. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.18778/1508-2008.24.16.
    4. PETŘÍČEK, Martin. člen České společnosti ekonomické. Česká společnost ekonomická, 2021 - 2024.
    5. PETŘÍČEK, Martin. člen Společnosti vědeckých expertů cestovního ruchu. Společnost vědeckých expertů cestovního ruchu, 2021 - 2024.
    6. CHALUPA, Štěpán a Martin PETŘÍČEK. Do Hotels Benefit from Hosting IIHF World Championships? Case of Prague and Bratislava Hotel Market. Tourism: An International Interdisciplinary Journal. Zagreb: Institut za turizam, 2021, roč. 69, č. 3, s. 418-428. ISSN 1332-7461. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.37741/t.69.3.7.
    7. PETŘÍČEK, Martin. Editor-in-chief. Czech Hospitality and Tourism Papers, 2021 - 2024. ISSN 2571-0389.
    8. HÁN, Jan, Zbyněk VINŠ, Irena KORBELÁŘOVÁ, Radmila DLUHOŠOVÁ, Naděžda MORÁVKOVÁ, Marta KONDROVÁ, Jaromír FIALA a Josef NEJDL. Gastronomické poklady českých zemí. první. Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o., 2021.
    9. CHALUPA, Štěpán, Martin PETŘÍČEK a Karel CHADT. Improving Service Quality Using Text Mining and Sentiment Analysis of Online Reviews. Quality - Access to Success. Bucharest: SRAC - Societatea Romana Pentru Asigurarea Calitatii, 2021, roč. 22, č. 182, s. 46-49. ISSN 1582-2559.
    10. PETŘÍČEK, Martin, Štěpán CHALUPA, Zdeněk ULRYCH, Jiřina JENČKOVÁ a Jan HÁN. Klíčové procesy v hotelnictví a jejich charakteristika. Praha: Wolters Kluwer, 2021, 252 s. ISBN 978-80-7676-284-8.
    11. VRABCOVÁ, Pavla, Hana URBANCOVÁ a Martin PETŘÍČEK. Knowledge and its transfer – key prerequisite for long-term competitive advantage and sustainable business. Knowledge Management Research and Practice. Taylor and Francis, 2021. ISSN 1477-8238. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.1080/14778238.2021.2015262.
    12. HÁN, Jan, Martin POP, Radmila DLUHOŠOVÁ, Irena KORBELÁŘOVÁ, Karolina MACHÁČKOVÁ, Zbyněk VINŠ a Jiří ZELENÝ. Mapa kulinární kultury českých zemí. 2021.
    13. PETŘÍČEK, Martin, Štěpán CHALUPA a Dávid MELAS. Model of Price Optimization as a Part of Hotel Revenue Management - Stochastic Approach. Mathematics. Switzerland: MDPI, 2021, roč. 9, č. 1552, s. 1-16. ISSN 2227-7390. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.3390/math9131552.
    14. HÁN, Jan, Zdeněk ULRYCH, Martin PETŘÍČEK, Jiřina JENČKOVÁ, Petr HUMPOLÍČEK, Petra POULOVÁ a Zuzana TUČKOVÁ. Procesní řízení hotelů. 2021.
    15. HÁN, Jan, Zdeněk ULRYCH, Jiřina JENČKOVÁ, Petra POULOVÁ, Tomáš KOZEL, Pavel KŘÍŽ, Filip MALÝ a Jan MÁČE. Procesní simulátor hotelu. 2021.
    16. PETŘÍČEK, Martin. Revenue management v ubytovacích službách. Výstavba stochastického optimalizačního modelu. Praha: Wolters Kluwer, 2021, 372 s. ISBN 978-80-7676-208-4.
    17. DLUHOŠOVÁ, Radmila, Jan HÁN, Jan KAŠPAR, Irena KORLEBÁŘOVÁ, Anna KUBÁTOVÁ, Eduard LEVÝ a Jiří ZELENÝ. Rybí kuchyně českých zemí: Kulturně-historické tradice a současné aspekty. 1. vyd. Opava - Praha: Slezská univerzita v Opavě, 2021, 257 s. ISBN 978-80-7568-463-9.
    18. HÁN, Jan, Zbyněk VINŠ a Martin POP. Sladkovodní ryba v české gastronomii. 2021.
    19. CHALUPA, Štěpán, Martin PETŘÍČEK a Zdeněk ULRYCH. The Use of Business Process Management in Hotel Direct Sales Improvement. TEM Journal. UIKTEN, 2021, roč. 10, č. 1, s. 215-220. ISSN 2217-8309. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.18421/TEM101-27.
    20. HÁN, Jan a Zbyněk VINŠ. Tradiční pokrmy v české gastronomii. 2021.
    21. POULOVÁ, Petra, Jan HÁN, M ČERNÁ, J HAMTILOVÁ a Z ULRYCH. Virtual Hotel – Gamification in the Management of Tourism Education. 2021, s. 773-781.

    2020

    1. MÁČE, Jan, Sylva SKUPINOVÁ, Eliška SMOTLACHOVÁ a Martin PETŘÍČEK. AGE STRUCTURE OF INHABITANTS IN THE CZECH REPUBLIC IN RELATION TO ICT USAGE FOR SEARCHING FOR TRAVEL AND ACCOMMODATION INFORMATION. Online. první. Hradec Králové: University of Hradec Králové, 2020, s. 482-487, 5 s. ISBN 978-80-7435-776-3.
    2. HÁN, Jan, Martin PETŘÍČEK a Štěpán CHALUPA. Business Process Management Approach in the Hospitality Industry. In Huub Ruël, Angelique Lombarts. Sustainable Hospitality Management: Designing Meaningful Encounters with Talent and Technology. First edition. UK: Emerald Publishing Limited, 2020, s. 167-182. Advanced Series in Management. ISBN 978-1-83909-266-4. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.1108/S1877-636120200000024011.
    3. HÁN, Jan. Český simulátor hotelu experimentuje s různými prodejními strategiemi. COT - Celý o turismu. Praha 3: C.O.T. media, s.r.o, 2020, roč. 2020, č. 9, s. 14-14. ISSN 1212-4281.
    4. PETŘÍČEK, Martin. člen České konference rektorů. Česká konference rektorů, 2020 - 2024.
    5. PETŘÍČEK, Martin. člen Vědecké rady EF TU v Liberci. Vědecká rada, Ekonomická fakulta, Technická univerzita v Liberci, 2020 - 2024.
    6. MÁČE, Jan, Sylva SKUPINOVÁ a Eliška SMOTLACHOVÁ. Economic-Statistical Analysis of selected Criteria of Tourist Industry in the Czech Republic. Online. první. International Business Information Management Association, 2020, 9 s. ISBN 978-0-9998551-4-0.
    7. PETŘÍČEK, Martin, Štěpán CHALUPA a Karel CHADT. Identification of consumer behavior based on price elasticity: A case study of the Prague market of accommodation services. Sustainability. MDPI, 2020, roč. 12, č. 22, s. 1-14. ISSN 2071-1050. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.3390/su12229452.
    8. ZELENÝ, Jiří, Lucie PLZÁKOVÁ, Jan HÁN a Kašpar JAN. “Pale Lager and Double Carp Fries, Please”. The McDonaldization of the Culinary Culture in the Czech Republic. Economia Agro-Alimentare / Food Economy (SCOPUS). Bologna, Italy: FrancoAngeli Edizioni, 2020, roč. 22, č. 1, s. 1-26. ISSN 1126-1668. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.3280/ecag1-2020oa10067.
    9. MÁČE, Jan, SKUPINOVÁ a SMOTLACHOVÁ. Price Analysis of Selected Food Products in Relation to Development of Retirement Pension Range in the Czech Republic. Online. první. Olomouc: Palackého univerzita Olomouc, 2020, s. 195-200. ISBN 978-80-244-5798-7.
    10. PETŘÍČEK, Martin a Štěpán CHALUPA. PRICE ELASTICITY OF DEMAND FOR ACCOMODATION SERVICES – EMPIRICAL APPLICATION IN PRAGUE. AD ALTA: JOURNAL OF INTERDISCIPLINARY RESEARCH. HRADEC KRALOVE: MAGNANIMITAS, 2020, roč. 10, č. 1, s. 221-224. ISSN 1804-7890. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.33543/1001.
    11. CHALUPA, Štěpán a Martin PETŘÍČEK. The Application of Business Process Management in the Hospitality Industry. Online. In 35th IBIMA Conference. 2020. ISBN 978-0-9998551-4-0.
    12. CHALUPA, Štěpán a Martin PETŘÍČEK. The Application of Business Process Management in the Hospitality Industry: A Case Study. IBIMA Business Review. 2020, roč. 2020, č. 2020, 11 s. ISSN 1947-3788. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.5171/2020.301930.
    13. CHALUPA, Štěpán a Martin PETŘÍČEK. The impact of hosting International Ice Hockey Federation (IIHF) World Championship on hotel market performance. Revista ESPACIOS. Venezuela, 2020, č. 41, s. 34, 166-177. ISSN 0798-1015.
    14. CHALUPA, Štěpán a Martin PETŘÍČEK. Using Customer Characteristics to Manage Marketing and Revenue Management Activities. TEM Journal. Serbia: UIKTEN, 2020, roč. 9, č. 3, s. 1088-1093. ISSN 2217-8309. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.18421/TEM93-33.
    15. HÁN, Jan, Zbyněk VINŠ, Karolina MACHÁČKOVÁ, Martin POP a Jiří ZELENÝ. Workshop: Tradiční kuchyně Chodska a Plzeňska. 2020.

    2019

    1. CHALUPA, Štěpán a Jan HÁN. Business klientela očima hoteliérů. COT CELÝ O TURISMU. Praha: C.O.T. media, s. r. o., 2019, roč. 2019, č. 11, s. 24-25. ISSN 1212-4281.
    2. HÁN, Jan a Martin PETŘÍČEK. Business Process Management approach in the hospitality industry. In International Hospitality Management Symposium 2019. 2019.
    3. HÁN, Jan. Člen komise pro státní doktorskou zkoušku. Komise pro státní doktorskou zkoušku Ing. Štěpána Chalupy na FIM UHK, 2019 - 2019.
    4. MÁČE, Jan, Sylva SKUPINOVÁ a Eliška SMOTLACHOVÁ. Development of Mini-Breweries in the Czech Republic in Context of Economic Growth of the Country. první. International Business Information Management Association, 2019, s. 1001-1006. ISBN 978-0-9998551-2-6.
    5. ZELENÝ, Jiří, Lucie PLZÁKOVÁ, Jan HÁN a Jan KAŠPAR. Extended abstract: Attitudes of Hospitality Stakeholders towards Fishing, Fish Farming, and Fish Gastronomy in the Czech Republic. Online. In Mark Lang. International Food Marketing Research Symposium at the University of Sunshine Coast, Queensland, Australia. 1st. Sippy Downs: Institute of Food Products Marketing, International Forum for Food Products Marketing Research, 2019, s. 59-63, 4 s.
    6. PETŘÍČEK, Martin, Josef VLČEK, Eliška SMOTLACHOVÁ, Věra LEVIČKOVÁ, Jana KALABISOVÁ, Robin KOKLAR a Jan MÁČE. Hospodaření podniku v sektoru služeb. první vydání. Praha: Extrasystem, 2019, 312 s. Ediční řada Ekonomie a marketing. ISBN 978-80-87570-42-5.
    7. POULOVÁ, Petra, Miloslava ČERNÁ, Jana HAMTILOVÁ, Filip MALÝ, Tomáš KOZEL, Pavel KŘÍŽ, Jan HÁN a Zdeněk ULRYCH. Hotel Process Simulator. Cham: Springer, 2019, s. 128-136. ISBN 978-3-030-21561-3. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.1007/978-3-030-21562-0_11.
    8. MÁČE, Jan, Sylva SKUPINOVÁ a Eliška SMOTLACHOVÁ. Changes in the Age Structure of ˇ the Czech Republic Population in years 2000 - 2017 and Their Influence on Major Economic Factors of the State. Online. první. Olomouc: Palackého univerzita Olomouc, 2019, s. 143-148. ISBN 978-80-244-5543-3.
    9. SKUPINOVÁ, Sylva, Jan MÁČE a Eliška SMOTLACHOVÁ. Information and Computer Technologies and Social Network Use in Hotel Efficiency. první. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze 8, 2019, s. 95-102, 7 s. ISBN 978-80-87411-87-2.
    10. HÁN, Jan. Rodiny s dětmi očima hoteliérů. COT - Celý o turismu. Praha 3: C.O.T. media, s.r.o, 2019, roč. 5/2019, s. 18-18. ISSN 1212-4281.
    11. MÁČE, Jan. Social and Ethical Themes in the Czech Economic Theory of the First Half of the 20th Century. první. International Business Information Management Association, 2019, s. 1958-1965, 7 s. ISBN 978-0-9998551-2-6.
    12. HÁN, Jan. The Design of the Hotel Simulator from the Process Management Point of View, In: 11th Hospitality, Tourism and Education Conference Proceedings. Online. Prague: Institute of Hospitality Management in Prague, 2019, s. 25-33. ISBN 978-80-87411-87-2.

    2018

    1. VINŠ, Zbyněk, Jiří ZELENÝ a Jan HÁN. Dokumentace kulinární kultury a budování kulinárního korpusu na VŠH. 2018.
    2. HÁN, Jan. Hotelnictví v České republice v roce 2017. COT. Praha: C.O.T. media, s.r.o., 2018, roč. 2018, č. 1, s. 58-59. ISSN 1212-4281.
    3. HÁN, Jan. International Hospitality Management. 2018.
    4. SKUPINOVÁ, Sylva, Jan MÁČE a Eliška SMOTLACHOVÁ. INTRODUCTION OF NEW PRODUCT. Online. první. Olomouc: Palackého univerzita Olomouc, 2018, s. 418-424. ISBN 978-80-244-5392-7.
    5. MÁČE, Jan, Sylva SKUPINOVÁ a Eliška SMOTLACHOVÁ. Tourist Arrivals from Distant Countries to the Czech Republic in 2012-2018. Online. první. Norristown, Pennsylvania, USA: International Business Information Management Association (IBIMA), 2018, s. 5346-5351. ISBN 978-0-9998551-0-2.
    6. SKUPINOVÁ, Sylva, Jan MÁČE a Eliška SMOTLACHOVÁ. VYUŽITÍ DIGITALIZACE DAT PRO ZJIŠŤOVÁNÍ ODHADŮ ZÁKLADNÍCH EKONOMICKÝCH UKAZATELŮ STÁTU NA PŘÍKLADU NEZAMĚSTNANOSTI. první. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o., 2018, s. 149-156, 7 s.

    2017

    1. HÁN, Jan. Aktuální potíže se získáváním a motivací zaměstnanců hotelů předmětem diskusí odborné konference VŠH. COT. Praha: C.O.T. media, s.r.o., 2017, roč. 12/2017, č. 11, s. 76-77. ISSN 1212-4281.
    2. LUSTIGOVÁ, Zdena, Jan HÁN a Štěpán CHALUPA. Analýza tržního chování a inovace marketingové strategie dvou hotelů v oblasti Národního parku Šumava. Praha: GSI hotely, s.r.o., 2017, 50 s. 1.
    3. SKUPINOVÁ, Sylva, Eliška SMOTLACHOVÁ a Jan MÁČE. ANALÝZA VÝVOJE PRŮMĚRNÉ SPOŘEBITELSKÉ CENY MÁSLA V ČESKÉ REPUBLICE. první. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o, 2017, s. 173-182. ISBN 978-80-87411-99-5.
    4. SKUPINOVÁ, Sylva, Eliška SMOTLACHOVÁ, Jan MÁČE a Veronika TESAŘOVÁ. CESTOVNÍ RUCH V KRAJI VYSOČINA A MOŽNOSTI ROZVOJE PODNIKÁNÍ V CHRÁNĚNÉ KRAJINNÉ OBLASTI ŽĎÁRSKÉ VRCHY NA PŘÍKLADURESTAURAČNÍHO ZAŘÍZENÍ. Studia turistica. Jihlava: VŠP Jihlava, 2017, roč. 2017/8, Mimořádné číslo, s. 22-31. ISSN 1804-252X.
    5. HÁN, Jan. Člen zkušební komise doktorského studijního oboru. Zkušební komise pro vykonání obhajoby disertační práce na Univerzitě obrany, 2017 - 2017.
    6. CHROMÝ, Jan, Lenka TURNEROVÁ a Radka BALAKOVSKÁ. Didaktická pravidla a televizní zpravodajství. Online. In Jan Chromý. Sborník recenzovaných příspěvků mezinárodní vědecké konference Média a vzdělávání - Media & Education 2016. Praha: Extrasystem Praha, 2017, s. 46-53. ISBN 978-80-87570-35-7.
    7. SKUPINOVÁ, Sylva, Jan MÁČE, Eliška SMOTLACHOVÁ, Martin PETŘÍČEK a Petr ČECH. Economico-Statistical Study on Time Series of Number of Conferences in Mass Accommodation Facilities in the Czech Republic. In Soliman, KS. 28th International Business-Information-Management-Association Conference. první. Norristown, Pennsylvania, USA: IBIMA Publishing, 2017, s. 2579 - 2584. ISBN 978-0-9860419-8-3.
    8. SKUPINOVÁ, Sylva, Jan MÁČE a Eliška SMOTLACHOVÁ. EKONOMICKO-STATISTICKÉ HODNOCENÍ VYBRANÝCH KRITÉRIÍ V HOTELNICTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY. Studia turistica. Jihlava: VŠP Jihlava, 2017, roč. 8, č. 2, s. 18-24. ISSN 1804-252X.
    9. SKUPINOVÁ, Sylva, Jan MÁČE, Eliška SMOTLACHOVÁ a Tomáš NOVOTNÝ. HIGH-DIMENSIONAL STATISTICAL ANALYSIS OF DEMOGRAPHIC DATA IN REGIONS OF THE CZECH. Online. první. Olomouc: Palacký University, Olomouc, 2017, s. 662-670. ISBN 978-80-244-5233-3.
    10. HÁN, Jan a Zdeněk ULRYCH. MODELLING AND SIMULATION OF HOTEL PROCESSES - THE METHOD OF HOTELIERS’ MANAGEMENT SKILLS TRAINING. první. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze, 2017, s. 38-46. ISBN 978-80-87411-99-5.
    11. HÁN, Jan. Modelování a simulace procesů v hotelnictví a gastronomii. COT. Praha: C.O.T. media, s.r.o., 2017, 7/8, s. 56. ISSN 1212-4281.
    12. SKUPINOVÁ, Sylva, Jan MÁČE a Eliška SMOTLACHOVÁ. Trend of Consumer Prices of Chosen Commodity and Service in Comparison to the Key Economic Indicators in the Czech Republic. Czech Hospitality and Tourism Papers. Praha 8: Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r. o., 2017, XIII./2017, č. 28, s. 55-65, 10 s. ISSN 1801-1535.
    13. HÁN, Jan, Štěpán CHALUPA, Zdena LUSTIGOVÁ, Jaromír PAŽOUT, Petr ŠALDA a Martina SOCHŮRKOVÁ. Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie, svazek třetí: Online marketing. první. Praha: Wolters Kluwer, 2017, 312 s. Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie, 3. ISBN 978-80-7552-888-9.

    2016

    1. HÁN, Jan a Štěpán CHALUPA. Aktuální trendy online marketingu. 2016.
    2. SMOTLACHOVÁ, Eliška, Sylva SKUPINOVÁ a Jan MÁČE. ANALYSIS OF PERSONAL INCOME TAX COLLECTION DEPENDING ON EMPLOYMENT RATE FROM 2005 TO 2015. Online. první. Olomouc: Societas Scientiarum Olomucensis II, 2016, s. 466-472, 8 s. ISBN 978-80-87533-14-7.
    3. SKUPINOVÁ, Sylva, Jan MÁČE a Eliška SMOTLACHOVÁ. Analýza vývoje spotřebitelských cen "Tuzemáku" v letech 1994-2015. první. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r. o., 2016, s. 215-222. ISBN 978-80-87411-75-9.
    4. PETŘÍČEK, Martin a Jan MÁČE. Application of Schumpeter’s Theory of the Innovation to Economic Development. Online. In Pavel Jedlička. Hradec Economic Days. Hradec Králové: Gaudeamus publishing, 2016, s. 817-823. ISBN 978-80-7435-636-0.
    5. HÁN, Jan, Zdena LUSTIGOVÁ a Štěpán CHALUPA. DATA MINING IN HOSPITALITY. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2016. ISBN 978-80-7510-203-4.
    6. HÁN, Jan. Gastronomie doby Karla IV. In Odkaz Karla IV. v ekonomicko-kulturním kontextu. 2016.
    7. HÁN, Jan, Petr STUDNIČKA, Veronika STUDNIČKOVÁ, Jiří JINDRA a Jan MÁČE. Hotelnictví, turismus, vzdělávání (HTV) 2016. 2016.
    8. HÁN, Jan. Modelování a simulace podnikových procesů v hotelnictví. 2016.
    9. ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ a Jan HÁN. Párování podzimních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí. 2016.
    10. HÁN, Jan, Zdena LUSTIGOVÁ a Štěpán CHALUPA. Perspectives of Social and Economic Development of the Sphere of Service in Russia and Abroad. 1st ed. Kazan: Pechat-Servise XXI vek, 2016, s. 303-326. ISBN 978-5-91838-078-9.
    11. HÁN, Jan, Zdena LUSTIGOVÁ a Štěpán CHALUPA. Resort Gastronomy Stand Service Simulation. Praha, 2016, s. 38-46. ISBN 978-80-87411-75-9.
    12. HÁN, Jan, Zdena LUSTIGOVÁ a Štěpán CHALUPA. Service blueprint and discrete simulation in hospitality practice (case study). Acta academia karviniensia. Karviná: Slezská univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné, 2016, XVI, 3., s. 16-24, 87 s. ISSN 1212-415X.
    13. SKUPINOVÁ, Sylva, Eliška SMOTLACHOVÁ, Jan MÁČE, Robin KOKLAR a Tomáš NOVOTNÝ. Time series Analysys of Price of Bottled Beer at Market of the Czech Republic. Czech Hospitality and Tourism Papers. Praha 8: Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r. o., 2016, roč. 2016, č. 26, s. 50-60, 10 s. ISSN 1801-1535.
    14. HÁN, Jan, Martina BERÁNEK, Stanislava BELEŠOVÁ, Dan MRKOS, Petr STUDNIČKA a Martina SOCHŮRKOVÁ. Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie. Svazek druhý - Ubytovací služby. 1st ed. Praha: Wolters Kluwer, 2016, 352 s. Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie, 2. svazek. ISBN 978-80-7552-253-5.
    15. MÁČE, Jan a David ZEMAN. VYUŽITÍ REGIONÁLNÍCH ZDROJŮ V EKONOMICKÉ TEORII ELINOR OSTROMOVÉ. první. Hradec Králové: Univerzita Hradec Králové, 2016, s. 140-146. ISSN 2464-6032.

    2015

    1. HÁN, Jan a Veronika STUDNIČKOVÁ. Aktuální témata hotelnictví a cestovního ruchu. COT business. Praha: C.O.T. media s.r.o., 2015, roč. 2015, č. 12, s. 50-52. ISSN 1212-4281.
    2. MÁČE, Jan a David ZEMAN. ANALÝZA EKONOMICKÉHO ŘÍZENÍ V POJETÍ OLIVERA E. WILLIAMSONA. 1. vyd. Hradec Králové: Gaudeamus, 2015, s. 161-167. ISBN 978-80-7435-547-9.
    3. SKUPINOVÁ, Sylva, Eliška SMOTLACHOVÁ, Jan MÁČE a Štěpánka DRAHOŇOVSKÁ. Cost and Time Comparison for Air and Land Transport between the Czech and Slovak Republics. Online. 1. vyd. Slaný: MELANDRIUM, 2015, s. 1415-1423. ISBN 978-80-87990-06-3.
    4. SMOTLACHOVÁ, Eliška, Sylva SKUPINOVÁ a Jan MÁČE. Daňové otázky z oblasti sektoru služeb. 2015. ISBN 978-80-87411-70-4.
    5. MÁČE, Jan, David ZEMAN a František HŘEBÍK. Decision - Making in Economic Theory. první. Zagreb: Faculty of Teacher Education of the University of Zagreb, 2015, s. 151-156.
    6. HÁN, Jan. Hotelnictví, turismus a vzdělávání (HTV) 2015. 2015.
    7. MÁČE, Jan. MORÁLNÍ PŘÍSTUP K PRÁCI V ČESKÉM EKONOMICKÉM MYŠLENÍ 30. LET. 1. vyd. Olomouc: Societas Scientiarum Olomucensis II., 2015, s. 566-572. ISBN 978-80-87533-12-3.
    8. SKUPINOVÁ, Sylva, Jan MÁČE, Eliška SMOTLACHOVÁ a Petr MIČKA. PROBLEMATIKA NEZAMĚSTNANOSTI V NOVODOBÉ HISTORII ČESKÉ REPUBLIKY. 1. vyd. Olomouc: Societas Scientiarum Olomucensis II., 2015, s. 888-895, 7 s. ISBN 978-80-87533-12-3.
    9. SMOTLACHOVÁ, Eliška, Sylva SKUPINOVÁ a Jan MÁČE. ŘÍZENÍ NÁKLADŮ ÚSEKU FOOD AND BEVERAGE SPOLEČNOSTI AQUAPARK. 1. vyd. Hradec Králové: Gaudeamus, 2015, s. 87-93. ISBN 978-80-7435-548-6.
    10. HÁN, Jan, Zdena LUSTIGOVÁ a Štěpán CHALUPA. System Modelling and Simulation in Hospitality Practice (Case Study). Praha, 2015, s. 69-79. ISBN 978-80-87411-70-4.
    11. CHROMÝ, Jan a Radka BALAKOVSKÁ. Vnímání TV předpovědí počasí diváky. Online. In Chromý - Šedivý - Drtina. Média a vzdělávání 2015 - Media & Education 2015. 1. vyd. Praha: Extrasystem Praha, 2015, s. 89-95. ISBN 978-80-87570-30-2.
    12. MÁČE, Jan, Sylva SKUPINOVÁ a Eliška SMOTLACHOVÁ. Vývoj trhu hotelových služeb v Praze v létech 2000-2014. 1. vyd. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze 8, 2015, s. 160-329. ISBN 978-80-87411-70-4.
    13. HÁN, Jan. Zaměření výzkumu na Vysoké škole hotelové v Praze. COT business. Praha: C.O.T. media s.r.o., 2015. ISSN 1212-4281.

    2014

    1. MÁČE, Jan. THE IMPACT OF COMPETITION AND SEGMENTATION OF DEMAND ON THE MARKET OF HOTEL SERVICES IN PRAGUE IN 2009-2012. Online. první. Praha: Melandrium, 2014, s. 920-932. ISBN 978-80-87990-02-5.
    2. MÁČE, Jan. TVORBA CEN NA HOTELOVÉM TRHU V PRAZE V KONTEXTU TVORBY STRATEGIÍ. Online. první. Jihlava: Vysoká škola polytechnická Jihlava, 2014, s. 155-162, 11 s. ISBN 978-80-87035-87-0.
    3. MÁČE, Jan a David ZEMAN. Úspory z rozsahu a jejich dopad na ekonomickou geografii. první. Hradec Králové: Gaudeamus, Univerzita Hradec Králové, 2014, s. 172-178. ISBN 978-80-7435-367-3.
    4. BUREŠOVÁ, Pavla, Blanka ZIMÁKOVÁ, Miroslav ČERTÍK a Jan HÁN. Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie; Gastronomické služby. Praha: Wolters Kluwer, 2014, 156 s. první vydání. ISBN 978-80-7478-498-9.

    2013

    1. KALABISOVÁ, Jana. Analysis of Competitors Focused on Sustainable Tourism Services. 1. vyd. Hradec Králové: University of Hradec Králové, 2013, s. 133-138. ISBN 978-80-7435-251-5.
    2. HÁN, Jan. Člen habilitační komise FIM UHK. Habilitační komise FIM UHK, 2013.
    3. STUDNIČKA, Petr, Jana KALABISOVÁ, Lucie PLZÁKOVÁ a Veronika TINKOVÁ. Efekty cestovního ruchu na lokální úrovni - případová studie Lipno nad Vltavou. 1. vyd. Praha: Press21, 2013, 125 s. ISBN 978-80-905181-4-8.
    4. KALABISOVÁ, Jana. Indikátory udržitelného cestovního ruchu na lokální úrovni. 1. vyd. Praha: VŠH, 2013, s. 154-166. ISBN 978-80-87411-53-7.
    5. VLČEK, Josef, Jana KALABISOVÁ, Lucie PLZÁKOVÁ a Petr STUDNIČKA. Inovace nabídky v hotelnictví na příkladu hotelu Stein. 1. vyd. Praha: Press21, 2013, 82 s. ISBN 978-80-905181-3-1.
    6. ŽUFAN, Jan, Jan HÁN a Monika KLÍMOVÁ. Kapitoly z personálního a interkulturního managementu. 1. vyd. Wolters Kluwer Česká republika, 2013, 140 s. ISBN 978-80-7478-328-9.
    7. STUDNIČKA, Petr, Jana KALABISOVÁ, Lucie PLZÁKOVÁ a Veronika TINKOVÁ. Měření efektů cestovního ruchu v obci Lipno nad Vltavou. 1. vyd. Praha: VŠH, 2013, 154 s.
    8. ZEMAN, David a Jan MÁČE. Nové standardy pro modelování specifického rizika. In sborník ,,Ekonomický rozvoj a management regionů". 1. vyd. Hradec Králové: Universita Hradec Králové, 2013, s. 361-369. ISBN 978-80-7435-250-8.
    9. SOCHŮRKOVÁ, Martina a Jan HÁN. Probe into the State od Marketing Systems of Czech Hotel Companies. Czech Hospitality and Tourism Papers. Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s.r.o., 2013, roč. 13.12.2013. ISSN 1801-1535.
    10. ŽUFAN, Jan a Václav VINŠ. Problematika kvality v prostředí soukromé vysoké školy. Konference Kvalita 2013, Ostrava, DTOCZ, s.r.o./VŠB TU Ostrava. 2013.
    11. MÁČE, Jan a David ZEMAN. Připravované změny v regulaci obchodního portfólia finančních institucí. 1. vyd. Olomouc: Societas Scientiarum Olomoucensis II, 2013, s. 219-224. ISBN 978-80-87533-05-5.
    12. MÁČE, Jan. Sociální a morální téma v českém ekonomickém myšlení počátku 20. století. 1. vyd. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze, 2013, s. 226-236. ISBN 978-80-87411-53-7.
    13. HÁN, Jan a Jan ŽUFAN. Stav systémů hodnocení a rozvoje zaměstnanců v české hospitality. In CESTOVNÍ RUCH V 21. STOLETÍ. 2013.
    14. KALABISOVÁ, Jana. Vybrané studie tvorby indikátorů udržitelného cestovního ruchu v České republice. Czech Hospitality and Tourism Papers. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s, 2013, roč. 2003, č. 20, s. 58-75, 17 s. ISSN 1801-1535.
    15. HÁN, Jan a Zdena LUSTIGOVÁ. Vybrané trendy celoživotního učení v České republice a dalších státech Evropské unie. In DANIELOVÁ, L., JANDERKOVÁ, D. , VYLEŤAL, P. , FOLTOVÁ, L. Vybrané trendy celoživotního učení v České republice a dalších státech Evropské unie. 1. vyd. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2013, s. 161-166. ISBN 978-80-7375-883-7.

    2012

    1. STUDNIČKA, Petr a Josef VLČEK. Consumer Behavior and the Supply of Composite Product. 1. vyd. Košice: Fakulta BERG, 2012, s. 130-136. ISBN 978-80-553-0902-6.
    2. JINDRA, Jiří. člen vědecké rady, Vysoká škola ekonomická, fakulta mezinárodních vztahů. 2012.
    3. MÁČE, Jan a David ZEMAN. Decision-making in Economic Theory. In Education in the Modern European Enviroment. 2012. ISBN 978-953-7210-55-7.
    4. VLČEK, Josef. Ekonomický růst a regionální disparity v České republice. Czech Hospitality and Tourism Papers. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze 8, 2012, RočníVIII., 17/2012, s. 3 - 15. ISSN 1801-1535.
    5. MÁČE, Jan a David ZEMAN. Nobelova cena za ekonomii 2008: Vliv úspor z rozsahu na mezinárodní obchod a ekonomickou geografii, Autor Paul Krugman. Czech Hospitality and Tourism Papers. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s, 2012, roč. 2012, č. 15, s. 104-112. ISSN 1801-1535.
    6. STUDNIČKA, Petr, Josef VLČEK, Lucie PLZÁKOVÁ a Jana KALABISOVÁ. Nová tvář hotelu Stein. 1. vyd. Brno: VŠH, 2012, s. 287-298, 356 s. ISBN 978-80-87411-40-7.
    7. VLČEK, Josef. Nová tvář hotelu Stein. In Sborník z mezinárodní konference Aktuální problémy cestovního ruchu "Nové trendy a technologie v cestovním ruchu; Jihlava 29.2 - 1.3.2012. 2012. ISBN 978-80-87035-56-6.
    8. MÁČE, Jan a David ZEMAN. Potenciál ekonomického využití historických krajinných celků v cestovním ruchu. 1. vyd. Jihlava: Vysoká škola polytechnická Jihlava, 2012, s. 145-151, 6 s. ISBN 978-80-87035-56-6.
    9. VLČEK, Josef. Regionální disparity. In ANKE, A. (2012) Zmírňování regionálních disparit prostředenictvím rozvoje cestovního ruchu. Praha: Wolters Kluwer, str. 54 - 65, ISBN 978-80-7357-718-6. 2012.
    10. ZEMAN, David a Jan MÁČE. Řízení rizik při podnikání ve finančních službách. 1. vyd. Praha: Vysoká škola hotelová, 2012, s. 342-354. ISBN 978-80-87411-40-7.
    11. HÁN, Jan a Alžběta CEDIDLOVÁ. Sonda do systémů hodnocení pracovního výkonu zaměstnanců ubytovacích a stravovacích zařízení v ČR. Czech Hospitality and Tourism Papers. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze 8, 2012, roč. 2012, č. 17, s. 55-62. ISSN 1801-1535.
    12. PLZÁKOVÁ, Lucie a Jana KALABISOVÁ. SUSTAINABLE TOURISM DEVELOPMENT THROUGH KNOWLEDGE TRANSFER. 2012.
    13. KALABISOVÁ, Jana a Lucie PLZÁKOVÁ. SUSTAINABLE TOURISM DEVELOPMENT THROUGH KNOWLEDGE TRANSFER. In EAISM, Nice, Francie - 2nd International Conference on Tourism management and Tourism related Issues. 2012.
    14. HÁN, Jan a Zdena LUSTIGOVÁ. Využití eLearningu při naplňování aktuálních vzdělávacích potřeb pracovníků hotelů a restaurací. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2012, s. 89-95, 6 s. ISBN 978-80-7375-644-4.
    15. VLČEK, Josef. 2.5.1 Regionální rozvoj a cestovní ruch. In FRANKE, A. (2012) Zmírňování regionálních disparit prostředenictvím rozvoje cestovního ruchu. Praha: Wolters Kluwer, str. 27 - 42, ISBN 978-80-7357-718-6. 2012.

    2011

    1. JINDRA, Jiří. Aktuální trendy cestovního ruchu v kontextu řešení regionálních disparit (recenze). 1. vyd. Vysoká škola hotelová v Praze 8, 2011, 154 s. ISBN 978-80-87411-12-4.
    2. JINDRA, Jiří. Aktuální trendy CR v kontextu řešení regionálních disparit. 2011.
    3. MÁČE, Jan a David ZEMAN. EK014 Mikroekonomie - studijní opora pro kombinovanou formu. 2011.
    4. VLČEK, Josef. Individualizace poptávky a regionální cestovní ruch. In Sborník z mezinárodní vědecké konference „Znalosti pro tržní praxi Nová generace pracovníků – Social Media Knowledge Workers (Generatiton Y) konané 24. A 25. Listopadu 2011 v Olomouci. str. 187 – 192. 2011. ISBN 978-80-87533-02-4.
    5. MÁČE, Jan a David ZEMAN. Nobelova cena za ekonomii 2009: Analýza ekonomického řízení; Autoři Oliver E. Williamson a Elinor Ostromová. Czech Hospitality and Tourism Papers. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze 8, 2011, č. 13, s. 147-159, 186 s. ISSN 1801-1535.
    6. MÁČE, Jan. Odborné praxe - faktor uplatnění absolventů vysokých škol na trhu práce. první. Olomouc: Filozofická fakulta Palackého univerzity, 2011, s. 436-443, 895 s. ISBN 978-80-87533-02-4.
    7. ŽUFAN, Jan. Personální informační systém jako nástroj zvyšování kvality služeb poskytovaných perosnálním útvarem. Kvalita. Žilina: MASM,s.r.o., 2011, XIX., č. 1, s. 53 - 56. ISSN 1335-9231.
    8. VLČEK, Josef. Pojetí cestovního ruchu. In 2. Mezinárodní kolokvium o cestovním ruchu. Sborník příspěvků. Pavlov, 15. – 16. září 2011[CD-ROM]. Brno: ESF MU. 2011. ISBN 978-80-210-5728-9.
    9. JINDRA, Jiří. Potenciální směry výzkumu v hotelnictví. 2011. ISBN 978-80-87411-15-5.
    10. JINDRA, Jiří. Potenciální směry výzkumu v hotelnictví. 1. vyd. Praha: VŠH, 2011. ISBN 978-80-87411-15-5.
    11. SVÁROVSKÝ, Luboš. Průvodce vesmírem. Food Control - 5-Year Impact Factor: 2.849. USA: ELSEVIER, 2011. ISSN 0956-7135.
    12. VLČEK, Josef. Recenze publikace KRAFT, J., et al. Hospodářská krize – vybrané makroekonomické a mikroekonomické souvislosti s projekcí na úrovni regionů. Liberec: Technická univerzita v Liberci, 2010. ISBN 978-80-737-2678-2. Trendy ekonomiky a managementu č. 08/2011. 2011. ISSN 1802-8527.
    13. VLČEK, Josef. Služby v současné ekonomice. In Jan Chromý, Jana Kalabisová. Sborník recenzovaných příspěvků z mezinárodní vědecké konference Hotelnictví, turismus a vzdělávání. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze 8, 2011, s. 348 - 354. ISBN 978-80-87411-15-5.
    14. VLČEK, Josef. Studijní opora EK 013 Makroekonomie. 2011. ISBN 978-80-87411-26-1.
    15. JINDRA, Jiří. Vývoj Vysoké školy hotelové v Praze. 2011.
    16. VLČEK, Josef. Význam cykloturistiky a horolezectví pro rozvoj cestovního ruchu. In Sborník Aktuální trendy cestovního ruchu v kontextu řešení regionálních disparit. Praha: VŠH, 2011. ISBN 978-80-87411-12-4.
    17. ZEMAN, David a Jan MÁČE. Změny v oblasti regulace finančních institucí (Basel III). první. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze 8, 2011, s. 385-393, 401 s. ISBN 978-80-87411-15-5.

    2010

    1. VLČEK, Josef. Branding destinace. In Sborník recenzovaných příspěvků z mezinárodní vědecké konference Hotelnictví, turismus a vzdělávání dnes a zítra. Praha: VŠH, 2010, 5 s. ISBN 978-80-87411-06-3.
    2. ŽUFAN, Jan. K některým aspektům ochrany osobních údajů v hotelových informačních systémech. In Sborník recenzovaných příspěvků z mezinárodní vědecké konference Hotelnictví, turismus a vzdělávání dnes a zítra 2010. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze 8, 2010. ISBN 978-80-87411-06-3.
    3. ŽUFAN, Jan. K některým otázkám přípravy učitelů odborných předmětů středního vzdělávání v oblasti hotelnictví, gastronomie a turismu. Czech Hospitality and Tourism Papers. Praha: VŠH Praha, 2010. ISSN 1801-1535.
    4. JINDRA, Jiří. Mezinárodní obchod-retailing. 2010. vyd. Praha: VŠH, 2010. ISBN 978-80-86578-84-2.
    5. ŽUFAN, Jan. Ochrana osobních údajů v hotelových informačních systémech. In zvláštní číslo 2/2010 PERIODICA ACADEMICA. Brno: Vysoká škola Karla Engliše, 2010. ISBN 978-80-86710-22-8.
    6. ŽUFAN, Jan. Personální informační systém jako nástroj kvality služeb poskytovaných personálním útvarem. In Kvalita – faktor úspěchu. Praha: Česká společnost pro jakost, 2010. ISBN 978-80-02-02271-8.
    7. SYNEK, M a E KISLINGEROVÁ. Podniková ekonomika. Praha: C.H.Beck, 2010. ISBN 978-80-7400-336-3.
    8. VLČEK, Josef. Příčiny ekonomických krizí. In Sborník příspěvků z vědeckých kolokvií kateder VŠH. Praha: VŠH, 2010, 6 s. ISBN 978-80-87411-09-4.
    9. VLČEK, Josef. Současná ekonomická krize a její vliv na zahraniční poptávku po cestovním ruchu. In Sborník Zmírňování regionálních disparit rozvojem cestovního ruchu a vliv současné hospodářské krize. Praha: VŠH, 2010.
    10. VLČEK, Josef. Světová hospodářská krize a rozhodování spotřebitele. In Hradecké ekonomické dny 2010 – Ekonomický rozvoj a management regionů, Sborník příspěvků, Díl II. Hradec Králové: Gaudeamus, 2010. ISBN 978-80-7435-041-2.
    11. VLČEK, Josef. Vádemékum ekonomie. Praha: Mowshe s.r.o. pro FF UK, 2010, 286 s. ISBN 978-80-904426-8-9.
    12. ŽUFAN, Jan. Získávání oborově předmětové kompetence učitelů odborných předmětů se zaměřením na hotelnictví, gastronomii a turismus. In Sborník příspěvků z kolokvií kateder VŠH. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze 8, 2010. ISBN 978-80-87411-09-4.
    13. VLČEK, Josef. Změny ve spotřebním chování obyvatel během krize. In Sborník z konference o regionálním cestovním ruchu Stop and Stay 20. Praha: VŠH, 2010, 13 s. ISBN 978-80-86578-99-6.
Zobrazit podrobně
Zobrazeno: 12. 5. 2025 14:16