UCP:HO035 Praxe II. - Informace o předmětu
HO035 Praxe II.
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.léto 2013
- Rozsah
- 6 týdnů - 240 hodin. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Ing. Blanka Zimáková (přednášející)
- Garance
- Ing. Blanka Zimáková
Katedra hotelnictví – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Kontaktní osoba: Ing. Blanka Zimáková - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Hotelnictví (program UCP, BC) (2)
- Cíle předmětu
- Cílem předmětu Praxe 2 je osvojení, doplnění, prohloubení a integrace vědomostí a dovedností, které studenti získali v odborných předmětech v rámci studovaného oboru. Cílem je rovněž praktická příprava studenta na zastávání manažerských pozic po ukončení studia. Znalosti: Studenti si prohlubují, rozšiřují a osvojují znalosti, vědomosti a dovednosti získané studiem odborných předmětů v rámci studovaného oboru a rovněž rozšiřují a zdokonalují dovednosti získané v předmětu Praxe 1. Dovednosti: Praxe 2 pomáhá studenům lépe se orientovat v činnostech, ke kterým dochází ve firmě, kde praxe probíhá a v podnicích souvisejících se studovaným oborem a studovanému oboru odpovídajících. Kompetence: Kromě základních provozních činností zvládá student zajištění provozu po stránce organizačního i personálního zabezpečení a zvládá i další práce, zaměřené především na manažerské činnosti.
- Osnova
- Praxe zahrnuje především praktickou činnost v podnicích poskytujících ubytovací, gastronomické a doplňkové služby nebo v zařízeních poskytujících turistické, lázeňské nebo jiné služby cestovního ruchu, popř. v zařízeních poskytujících služby související. Studenti mohou zastávat běžné provozní i manažerské pozice, resp. provádět stínování manažerů. Výběr místa konání praxe (pracoviště) a pracovní pozice je prováděn se zřetelem na problematiku, kterou bude student zpracovávat ve své bakalářské práci. Praxe může být vykonávána v průběhu hlavních prázdnin nebo i v průběhu akademického roku.
- Literatura
- doporučená literatura
- Odborné časopisy: COT, Minutka, Beverage&Gastro, Hotel a Restaurant, Gastro Hotel a další
- Interní materiály firmy, standardy, manuály
- Výukové metody
- Studenti si sami zvolí místo a období, ve kterém budou praxi vykonávat, a to podle individuálních podmínek a požadavků studenta. Praxe je zakončena závěrečnou zprávou, kterou studenti odevzdají společně s potvrzením o praxi, jež jim vystaví zaměstnavatel (OSVČ předloží prohlášení). Ústní rozprava o vykonané praxi je následně prováděna s vedoucí praxí. U studentů v kombinované formě studia se praxe posuzuje individuálně podle jejich pracovního zařazení. Studentům může být jako praxe uznáno zaměstnání v oboru v současnosti nebo v předchozím období. V případě, že student nepracuje v oboru, absolvuje praxi obdobně jako studenti prezenční formy studia.
- Metody hodnocení
- Písemná zpráva (zhodnocení) včetně potvrzení; ústní rozprava Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %) Vlastní pracovní činnost – 80/80 Zápis z praxe (zpráva) – 10/10 Ústní rozprava – 10/10 Celkem: 100/100
- Navazující předměty
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (léto 2013, nejnovější)
- Permalink: https://is.ucp.cz/predmet/ucp/leto2013/HO035