HO035 Practical Training

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Summer 2013
Extent and Intensity
0/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Ing. Blanka Zimáková (lecturer)
Guaranteed by
Ing. Blanka Zimáková
Katedra hotelnictví – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Contact Person: Ing. Blanka Zimáková
Course Enrolment Limitations
The course is only offered to the students of the study fields the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Cílem předmětu Praxe 2 je osvojení, doplnění, prohloubení a integrace vědomostí a dovedností, které studenti získali v odborných předmětech v rámci studovaného oboru. Cílem je rovněž praktická příprava studenta na zastávání manažerských pozic po ukončení studia. Znalosti: Studenti si prohlubují, rozšiřují a osvojují znalosti, vědomosti a dovednosti získané studiem odborných předmětů v rámci studovaného oboru a rovněž rozšiřují a zdokonalují dovednosti získané v předmětu Praxe 1. Dovednosti: Praxe 2 pomáhá studenům lépe se orientovat v činnostech, ke kterým dochází ve firmě, kde praxe probíhá a v podnicích souvisejících se studovaným oborem a studovanému oboru odpovídajících. Kompetence: Kromě základních provozních činností zvládá student zajištění provozu po stránce organizačního i personálního zabezpečení a zvládá i další práce, zaměřené především na manažerské činnosti.
Syllabus (in Czech)
  • Praxe zahrnuje především praktickou činnost v podnicích poskytujících ubytovací, gastronomické a doplňkové služby nebo v zařízeních poskytujících turistické, lázeňské nebo jiné služby cestovního ruchu, popř. v zařízeních poskytujících služby související. Studenti mohou zastávat běžné provozní i manažerské pozice, resp. provádět stínování manažerů. Výběr místa konání praxe (pracoviště) a pracovní pozice je prováděn se zřetelem na problematiku, kterou bude student zpracovávat ve své bakalářské práci. Praxe může být vykonávána v průběhu hlavních prázdnin nebo i v průběhu akademického roku.
Literature
    recommended literature
  • Odborné časopisy: COT, Minutka, Beverage&Gastro, Hotel a Restaurant, Gastro Hotel a další
  • Interní materiály firmy, standardy, manuály
Teaching methods (in Czech)
Studenti si sami zvolí místo a období, ve kterém budou praxi vykonávat, a to podle individuálních podmínek a požadavků studenta. Praxe je zakončena závěrečnou zprávou, kterou studenti odevzdají společně s potvrzením o praxi, jež jim vystaví zaměstnavatel (OSVČ předloží prohlášení). Ústní rozprava o vykonané praxi je následně prováděna s vedoucí praxí. U studentů v kombinované formě studia se praxe posuzuje individuálně podle jejich pracovního zařazení. Studentům může být jako praxe uznáno zaměstnání v oboru v současnosti nebo v předchozím období. V případě, že student nepracuje v oboru, absolvuje praxi obdobně jako studenti prezenční formy studia.
Assessment methods (in Czech)
Písemná zpráva (zhodnocení) včetně potvrzení; ústní rozprava Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %) Vlastní pracovní činnost – 80/80 Zápis z praxe (zpráva) – 10/10 Ústní rozprava – 10/10 Celkem: 100/100
Language of instruction
Czech
Follow-Up Courses
Further Comments
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms winter 2012, Summer 2014, summer 2015, summer 2016, summer 2017, summer 2018.
  • Enrolment Statistics (Summer 2013, recent)
  • Permalink: https://is.ucp.cz/course/ucp/summer2013/HO035