UCP:JN020 German language II - Course Information
JN020 German language II
University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.summer 2021
- Extent and Intensity
- 0/2/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Ing. Kateřina Homutová (seminar tutor)
Mgr. Hana Šuťaková (seminar tutor) - Prerequisites (in Czech)
- JN010 German language I
Program získávání jazykové kompetence navazuje na úroveň dosaženou v předmětu JN010 a sleduje cílovou úroveň, která se v jednotlivých skupinách pohybuje od A1 - B1+ (dle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky). Studovaná úroveň jazyka je evidována v informačním systému a při hodnocení v indexu studenta. - Course Enrolment Limitations
- The course is only offered to the students of the study fields the course is directly associated with.
- Course objectives (in Czech)
- Předmět JN020 navazuje na úvodní jazykový seminář JN010 a pokračuje v rozvíjení základních komunikačních dovedností pro adekvátní zvládnutí vybraných profesních situací.
Tematicky se zaměřuje zejména na úvod do gastronomické slovní zásoby a situace týkající se stravování. Dále studentům poskytuje jazykové prostředky pro komunikaci týkající se spokojenosti, resp. nespokojenosti zákazníka a dále pro řešení situací s ohledem na specifika zimní a letní dovolené a služby v této oblasti.
Znalosti: Student si dále rozšiřuje své odborné znalosti a upevňuje frekventované gramatické jevy.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu schopen komunikovat v řadě reálných situací, do kterých se dostává např. recepční, hotelový manažer, průvodce, pracovník cestovní kanceláře apod.
Dovednosti: Absolvováním předmětu se umí adekvátně vyjadřovat v dalších profesních situacích.
Jazykové znalosti budou studenti dále zdokonalovat a rozvíjet v navazujícím předmětu JN030. - Syllabus (in Czech)
- Spokojenost hotelových hostů – dotazník
- Speciality české kuchyně
- Struktura jídelního lístku
- Rozhovory v restauraci
- Stížnosti a reklamace v restauraci
- Písemná reklamace
- Opakování gramatických jevů – viz příslušné lekce
- Svátky a oslavy – speciality české kuchyně
- Nápojový lístek
- Zdravý životní styl – stravovací návyky (rady a doporučení)
- Zimní dovolená (specifika nabízených služeb)
- Letní dovolená (specifika nabízených služeb)
- Souhrnné opakování gramatických jevů – viz příslušné lekce
- Literature
- required literature
- HÖPPNEROVÁ, V. Deutsch im Tourismus. Němčina pro pracovníky cestovního ruchu. Plzeň: Fraus, 2008. ISBN 978-80-86929-41-5. info
- BERGLOVÁ, E. Moderní gramatika němčiny. Plzeň: Fraus, 2006. ISBN 80-7238-441-4. info
- FUNK, H, CH KUHN and S DEMME. studio d A2. Plzeň: Fraus, 2009. info
- FUNK, H, CH KUHN and S DEMME. studio d A1. Plzeň: Fraus, 2005. info
- PAŘÍZKOVÁ, Š. Němčina pro začátečníky. 2.vyd. Dolní Ředice: P&P, 2004. ISBN 80-238-7007-6. info
- recommended literature
- BALCAR, B. Odborný konverzační česko-německý slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2000. ISBN 80-902812-0-6. info
- Teaching methods (in Czech)
- Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací zaměřených zejména na manažerské pozice. Rozvíjí se tak jazykové dovednosti i schopnost volit vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci a interkulturální odlišnosti. Studenti se do programu zapojují i prezentací vlastních zkušeností či zadaných témat.
- Assessment methods (in Czech)
- Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Semináře - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78
Podkladem pro udělení zápočtu je : - písemný test - min. úspěšnost 70%; při vyhodnocení bude přihlédnuto k úspěšnému splnění jednotlivých částí testu. Zápočet je nutno složit do konce zkouškového období daného semestru. - aktivní práce na seminářích (min 75%)
Student kombinované formy bude samostatně plnit zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracuje písemné dokumenty podle zadání, které se váže na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskuteční během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace bude předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je (obdobně jako u PS) podmínkou udělení zápočtu. - Language of instruction
- Czech
- Follow-Up Courses
- Further comments (probably available only in Czech)
- Information on completion of the course: Předmět je nutno ukončit do konce zkouškového období daného semestru
The course is taught annually.
The course is taught: every week.
Note related to how often the course is taught: PS / 2, celkem 26; KS / 2 : 2-2-2, celkem 6. - Teacher's information
- https://is.vsh.cz/auth/predmet/vsh/zima2011/JN020
- Enrolment Statistics (summer 2021, recent)
- Permalink: https://is.ucp.cz/course/ucp/summer2021/JN020