UCP:HO178 Aktuální trendy v hotelnictví - Course Information
HO178 Aktuální trendy v hotelnictví a lázeňství
University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.summer 2025
- Extent and Intensity
- 0/2. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Ing. Samuel Bartoš (seminar tutor)
- Course Enrolment Limitations
- The course is offered to students of any study field.
- Course objectives (in Czech)
- Předmět HO178 Aktuální trendy v hotelnictví a lázeňství seznamuje studenty s aktuálními trendy a dobrými praktikami z odborné praxe v oblasti hotelnictví, gastronomie a cestovního ruchu. Dále studentům poskytuje relevatní zdroje a návod pro vyhledávání a kontinuální sledování trendů v jednotlivých oblastech oboru hospitality. Studenti budou seznámeni s ekonomickými trendy a jejich dopadem na oblast hotelnictví, trendy v hotelovém marketingu, prodeji hotelových kapacit, poznávání chování zákazníků a jejich současnou segmentaci. Znalosti: Student získá základní přehled o aktuálních trendech v oboru hotelnictví a jeho jednotlivých oblastech. Schopnosti: Po absolvování budou studenti schopni vyhledávat současné trendy, které ovlivňují trh hotelnictví, budou schopni tyto trendy a inforamce kriticky analyzovat a implementovat do praxe. Dovednosti: Student se po absolvování předmětu dokáže orientovat v nepřeberném množství informací, které mají či nemají přímou souvislost a vliv na studovaný obor, dokáže jednotlivé inforamce analyzovat a využívat v odborné praxi pro zlepšování konkurenceschopnosti podnikatelských subjektů.
- Syllabus (in Czech)
- Systém cestovní ruch, hotelnictví, gastronomie, lázeňství a trendy
- Odolný, zelený a digitální cestovní ruch
- Smart destinace, výkony oboru hospitality a dopady onemocnéní COVID-19
- Co jsou to trendy a jak je vyhledávat?
- Trendy v oboru hotelnictví
- Kolaborativní ekonomika
- Trendy v oboru gastronomie
- Trendy v oboru lázeňství
- Teaching methods (in Czech)
- Předmět je vyučován formou seminářů s aktivním zapojením studentů do výuky.
- Assessment methods (in Czech)
- Pro udělení zápočtu je požadována minimálně 75% docházka na seminářích. Aktivní zapojení během seminářů. Vypracování seminární práce a její prezentace. Studenti kombinované formy studia vypracují 5 stránkovou seminární práci se zaměřením na trendy v hotelnictví, gastronomii nebo cestovním ruchu. Celkový rozsah seminární práce je max. 7 stran (titulní strana, obsah, 5 stran práce členěné na úvod, stať a závěr a seznam použité literatury).
- Language of instruction
- Czech
- Further Comments
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (recent)
- Permalink: https://is.ucp.cz/course/ucp/summer2025/HO178