HO110 Doing Business in Hospitality Industry

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
winter 2011
Extent and Intensity
2/0. 3 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
Teacher(s)
PhDr. Karel Starý, MBA (lecturer)
Guaranteed by
PhDr. Karel Starý, MBA
Katedra hotelnictví – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Prerequisites (in Czech)
Hodinová dotace: zápočet/zkouška: zkouška účast na cvičeních : 70% písemná část-úspěšnost: 70% esej/seminární práce: písemný test
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Na konci kurzi budou studenti mít přehled o zásadách podnikání v hotelnictví a gastronomii, získají poznatky o trendech a integračních tendencích v oboru. Budou umět předkládat racionální rozhodnutí v prostředí provozu hotelů a gastronomických zařízení a v hotelových a gastronomických řetězcích. Na základě nabytých vědomostí budou schopni modelovat podmínky podnikání v hotelnictví a gastronomii v souvislosti s jeho jednotlivými formami. Budou schopni použídat informace a statistické údaje k analýze právních, finančních a dalších aspektech podnikání v hotelnictví a gastronomii, včetně investiční činnosti. Důkladně budou seznámeni s procesy globalizace v hotelnictví a gstronomii.
Syllabus (in Czech)
  • - členění hotelnictví a gastronomie - globalizace v hotelnictví a gastronomii - trendy v hotelnictví a gastronomii - typologie gastronomických struktur - hotelové skupinY a řetězce - marketing - anylýza hotelové a gastronomické firmy - podnikatelské prostředí a rozhodování - právní a tržní prostředí pro podnikání v hotelnictví a gastronomii - mezinárodní organizace
Literature
    required literature
  • BERÁNEK, J. and P. KOTEK. Řízení hotelového provozu. Praha: Grada Publishing, 2007. ISBN 978-80-86724-30-0. info
  • KOSMÁK, Petr. Hotelové podnikání a integrační procesy. 2008th ed. Praha: VŠH, 2008. info
  • Asociace hotelů a restaurací: Oficiální jednotná klasifikace ubytovacích zařízení ČR na léta 2010-2012, Praha, 2010. Asociace hotelů a restaurací ČR, 2010. info
    recommended literature
  • BERÁNEK, J. Provozujeme pohostinství&ubytování. 2004th ed. Praha: Grada Publishing, 2004. ISBN 80-86724-02-6. info
  • TESONE, Dana. Zásady řízení pro obor hotelnictví, gastronomie a turismu (Principles of Management for the Hospitality Industry). Praha: Wolters Kluwer, 2011, 400 pp. ISBN 978-80-7357-655-4. info
  • TESONE, Dana. Principles of Management for the Hospitality Industřy. Copitight 2010 Elsever Ltd., 2010. ISBN 978-1-85617-799-3. info
Teaching methods (in Czech)
přednášky, teoretická příprava, individuální a skupinové prezentace a projekty, seminární práce, exkurze
Assessment methods (in Czech)
písemné testy, skupinové prezentace, ústní zkouška
Language of instruction
Czech
Further Comments
The course can also be completed outside the examination period.
The course is taught: every week.
The course is also listed under the following terms Winter 2010, Summer 2012, winter 2012, Summer 2013, Summer 2014.
  • Enrolment Statistics (winter 2011, recent)
  • Permalink: https://is.ucp.cz/course/ucp/winter2011/HO110