UCP:HO110 Doing Business in Hospitality - Course Information
HO110 Doing Business in Hospitality Industry
University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.winter 2012
- Extent and Intensity
- 2/0. 3 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Teacher(s)
- PhDr. Marek Merhaut, Ph.D., MBA (lecturer)
- Guaranteed by
- PhDr. Marek Merhaut, Ph.D., MBA
Katedra hotelnictví – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd. - Prerequisites (in Czech)
- Hodinová dotace: zápočet/zkouška: zkouška účast na cvičeních : 70% písemná část-úspěšnost: 70% esej/seminární práce: písemný test
- Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Hospitality and Spa Management (Study in Czech) (programme UCP, MGR) (2)
- Course objectives (in Czech)
- Na konci kurzi budou studenti mít přehled o zásadách podnikání v hotelnictví a gastronomii, získají poznatky o trendech a integračních tendencích v oboru. Budou umět předkládat racionální rozhodnutí v prostředí provozu hotelů a gastronomických zařízení a v hotelových a gastronomických řetězcích. Na základě nabytých vědomostí budou schopni modelovat podmínky podnikání v hotelnictví a gastronomii v souvislosti s jeho jednotlivými formami. Budou schopni použídat informace a statistické údaje k analýze právních, finančních a dalších aspektech podnikání v hotelnictví a gastronomii, včetně investiční činnosti. Důkladně budou seznámeni s procesy globalizace v hotelnictví a gstronomii.
- Syllabus (in Czech)
- - členění hotelnictví a gastronomie - globalizace v hotelnictví a gastronomii - trendy v hotelnictví a gastronomii - typologie gastronomických struktur - hotelové skupinY a řetězce - marketing - anylýza hotelové a gastronomické firmy - podnikatelské prostředí a rozhodování - právní a tržní prostředí pro podnikání v hotelnictví a gastronomii - mezinárodní organizace
- Literature
- required literature
- BERÁNEK, J. and P. KOTEK. Řízení hotelového provozu. Praha: Grada Publishing, 2007. ISBN 978-80-86724-30-0. info
- KOSMÁK, Petr. Hotelové podnikání a integrační procesy. 2008th ed. Praha: VŠH, 2008. info
- Asociace hotelů a restaurací: Oficiální jednotná klasifikace ubytovacích zařízení ČR na léta 2010-2012, Praha, 2010. Asociace hotelů a restaurací ČR, 2010. info
- recommended literature
- BERÁNEK, J. Provozujeme pohostinství&ubytování. 2004th ed. Praha: Grada Publishing, 2004. ISBN 80-86724-02-6. info
- TESONE, Dana. Zásady řízení pro obor hotelnictví, gastronomie a turismu (Principles of Management for the Hospitality Industry). Praha: Wolters Kluwer, 2011, 400 pp. ISBN 978-80-7357-655-4. info
- TESONE, Dana. Principles of Management for the Hospitality Industřy. Copitight 2010 Elsever Ltd., 2010. ISBN 978-1-85617-799-3. info
- Teaching methods (in Czech)
- přednášky, teoretická příprava, individuální a skupinové prezentace a projekty, seminární práce, exkurze
- Assessment methods (in Czech)
- písemné testy, skupinové prezentace, ústní zkouška
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
The course is taught: every week.
Note related to how often the course is taught: KS: 4|4|4, celkem 12.
- Enrolment Statistics (winter 2012, recent)
- Permalink: https://is.ucp.cz/course/ucp/winter2012/HO110