JF030 Francouzský jazyk III.

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
zima 2023
Rozsah
0/2/0. 2/2/2. 3 kr. Ukončení: z.
Vyučující
Ing. Zita Lukešová (cvičící)
Mgr. Dana Kolářová, Ph.D. (náhr. zkoušející)
Bc. Lenka Muschová (náhr. zkoušející)
Předpoklady
JF020
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
Cíle předmětu
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1/A2 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti ubytování, cestovního ruchu a podnikové komunikace.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky a odbornou terminologií pro komunikaci týkající práce, cestování a bydlení/ubytování. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v osobní i podnikové komunikaci.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 bude student schopen vhodným způsobem komunikovat v ústní a písemné formě v následujících situacích: přijímací pohovor a nástup do práce, vyprávění o životních a profesních událostech z minulosti, informace o pracovních činnostech a jejich časovém harmonogramu, organizování cesty (doprava, rezervace jízdenky, popis cesty, rezervace ubytování), informace o bydlení (porozumění inzerátům, popis bytu, vyjádření preferencí)..
Osnova
  • 1. Úvod do předmětu, opakování
  • 2. Pracovní vztahy a podniková komunikace
  • 3. Pracovní činnosti a časový harmonogram
  • 4. Plánování a vyjádření budoucnosti budoucnosti
  • 5. Cestování a vyjádření preference
  • 6. Vyjádření minulosti
  • 7. Časové výrazy v minulosti, vyprávění
  • 8. Životopis, životní události
  • 9. Doprava a rezervace služeb
  • 10. Hotelové služby
  • 11. Pronájem a ubytování
  • 12. Restaurace a stravování
  • 13. Opakování
Literatura
    povinná literatura
  • PRUVOST, Neige, Frédérique COURTEAUD a Sonia GOMEZ-JORDANA. Entre nous 1 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-918-9. info
  • CHAHI, Fatiha, Catherine HUOR a Céline MALOREY. Entre nous 2 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-927-1. info
    doporučená literatura
  • GIRARDET, Jacky, Jacques PÉCHEUR, Colette GIBBE a Marie-Louise PARIZET. Tendances : méthode de français. A1. Paris: CLE international, 2016, 160 s. ISBN 978-2-09-038525-0. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 1: méthode de français. A1.1. CLE International, 2013, 108 s. ISBN 978-2-09-038699-8. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 2: méthode de français. A1.2. CLE International, 2013. ISBN 978-2-09-038701-8. info
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
Výukové metody
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Metody hodnocení
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Navazující předměty
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 2; 2|2|2, celkem 6.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2011, zima 2012, zima 2013, zima 2014, zima 2015, zima 2016, zima 2017, zima 2018, zima 2019, zima 2020, zima 2021, zima 2022.

JF030 Francouzský jazyk III.

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
zima 2022
Rozsah
0/2/0. 2/2/2. 3 kr. Ukončení: z.
Vyučující
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (cvičící)
Garance
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Předpoklady
JF020
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
Cíle předmětu
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1/A2 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti ubytování, cestovního ruchu a podnikové komunikace.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky a odbornou terminologií pro komunikaci týkající práce, cestování a bydlení/ubytování. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v osobní i podnikové komunikaci.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 bude student schopen vhodným způsobem komunikovat v ústní a písemné formě v následujících situacích: přijímací pohovor a nástup do práce, vyprávění o životních a profesních událostech z minulosti, informace o pracovních činnostech a jejich časovém harmonogramu, organizování cesty (doprava, rezervace jízdenky, popis cesty, rezervace ubytování), informace o bydlení (porozumění inzerátům, popis bytu, vyjádření preferencí)..
Osnova
  • 1. Úvod do předmětu, opakování
  • 2. Pracovní vztahy a podniková komunikace
  • 3. Pracovní činnosti a časový harmonogram
  • 4. Plánování a vyjádření budoucnosti budoucnosti
  • 5. Cestování a vyjádření preference
  • 6. Vyjádření minulosti
  • 7. Časové výrazy v minulosti, vyprávění
  • 8. Životopis, životní události
  • 9. Doprava a rezervace služeb
  • 10. Hotelové služby
  • 11. Pronájem a ubytování
  • 12. Restaurace a stravování
  • 13. Opakování
Literatura
    povinná literatura
  • PRUVOST, Neige, Frédérique COURTEAUD a Sonia GOMEZ-JORDANA. Entre nous 1 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-918-9. info
  • CHAHI, Fatiha, Catherine HUOR a Céline MALOREY. Entre nous 2 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-927-1. info
    doporučená literatura
  • GIRARDET, Jacky, Jacques PÉCHEUR, Colette GIBBE a Marie-Louise PARIZET. Tendances : méthode de français. A1. Paris: CLE international, 2016, 160 s. ISBN 978-2-09-038525-0. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 1: méthode de français. A1.1. CLE International, 2013, 108 s. ISBN 978-2-09-038699-8. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 2: méthode de français. A1.2. CLE International, 2013. ISBN 978-2-09-038701-8. info
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
Výukové metody
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Metody hodnocení
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Navazující předměty
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 2; 2|2|2, celkem 6.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2011, zima 2012, zima 2013, zima 2014, zima 2015, zima 2016, zima 2017, zima 2018, zima 2019, zima 2020, zima 2021, zima 2023.

JF030 Francouzský jazyk III.

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
zima 2021
Rozsah
0/2/0. 2/2/2. 3 kr. Ukončení: z.
Vyučující
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (cvičící)
Garance
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Předpoklady
JF020
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
Cíle předmětu
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1/A2 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti ubytování, cestovního ruchu a podnikové komunikace.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky a odbornou terminologií pro komunikaci týkající práce, cestování a bydlení/ubytování. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v osobní i podnikové komunikaci.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 bude student schopen vhodným způsobem komunikovat v ústní a písemné formě v následujících situacích: přijímací pohovor a nástup do práce, vyprávění o životních a profesních událostech z minulosti, informace o pracovních činnostech a jejich časovém harmonogramu, organizování cesty (doprava, rezervace jízdenky, popis cesty, rezervace ubytování), informace o bydlení (porozumění inzerátům, popis bytu, vyjádření preferencí)..
Osnova
  • 1. Úvod do předmětu, opakování
  • 2. Pracovní vztahy a podniková komunikace
  • 3. Pracovní činnosti a časový harmonogram
  • 4. Plánování a vyjádření budoucnosti budoucnosti
  • 5. Cestování a vyjádření preference
  • 6. Vyjádření minulosti
  • 7. Časové výrazy v minulosti, vyprávění
  • 8. Životopis, životní události
  • 9. Doprava a rezervace služeb
  • 10. Hotelové služby
  • 11. Pronájem a ubytování
  • 12. Restaurace a stravování
  • 13. Opakování
Literatura
    povinná literatura
  • PRUVOST, Neige, Frédérique COURTEAUD a Sonia GOMEZ-JORDANA. Entre nous 1 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-918-9. info
  • CHAHI, Fatiha, Catherine HUOR a Céline MALOREY. Entre nous 2 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-927-1. info
    doporučená literatura
  • GIRARDET, Jacky, Jacques PÉCHEUR, Colette GIBBE a Marie-Louise PARIZET. Tendances : méthode de français. A1. Paris: CLE international, 2016, 160 s. ISBN 978-2-09-038525-0. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 1: méthode de français. A1.1. CLE International, 2013, 108 s. ISBN 978-2-09-038699-8. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 2: méthode de français. A1.2. CLE International, 2013. ISBN 978-2-09-038701-8. info
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
Výukové metody
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Metody hodnocení
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Navazující předměty
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 2; 2|2|2, celkem 6.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2011, zima 2012, zima 2013, zima 2014, zima 2015, zima 2016, zima 2017, zima 2018, zima 2019, zima 2020, zima 2022, zima 2023.

JF030 Francouzský jazyk III.

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
zima 2020
Rozsah
0/2/0. 2/2/2. 3 kr. Ukončení: z.
Vyučující
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (cvičící)
Předpoklady
JF020
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
Cíle předmětu
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1/A2 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti ubytování, cestovního ruchu a podnikové komunikace.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky a odbornou terminologií pro komunikaci týkající práce, cestování a bydlení/ubytování. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v osobní i podnikové komunikaci.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 bude student schopen vhodným způsobem komunikovat v ústní a písemné formě v následujících situacích: přijímací pohovor a nástup do práce, vyprávění o životních a profesních událostech z minulosti, informace o pracovních činnostech a jejich časovém harmonogramu, organizování cesty (doprava, rezervace jízdenky, popis cesty, rezervace ubytování), informace o bydlení (porozumění inzerátům, popis bytu, vyjádření preferencí)..
Osnova
  • 1. Úvod do předmětu, opakování
  • 2. Pracovní vztahy a podniková komunikace
  • 3. Pracovní činnosti a časový harmonogram
  • 4. Plánování a vyjádření budoucnosti budoucnosti
  • 5. Cestování a vyjádření preference
  • 6. Vyjádření minulosti
  • 7. Časové výrazy v minulosti, vyprávění
  • 8. Životopis, životní události
  • 9. Doprava a rezervace služeb
  • 10. Hotelové služby
  • 11. Pronájem a ubytování
  • 12. Restaurace a stravování
  • 13. Opakování
Literatura
    povinná literatura
  • PRUVOST, Neige, Frédérique COURTEAUD a Sonia GOMEZ-JORDANA. Entre nous 1 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-918-9. info
  • CHAHI, Fatiha, Catherine HUOR a Céline MALOREY. Entre nous 2 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-927-1. info
    doporučená literatura
  • GIRARDET, Jacky, Jacques PÉCHEUR, Colette GIBBE a Marie-Louise PARIZET. Tendances : méthode de français. A1. Paris: CLE international, 2016, 160 s. ISBN 978-2-09-038525-0. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 1: méthode de français. A1.1. CLE International, 2013, 108 s. ISBN 978-2-09-038699-8. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 2: méthode de français. A1.2. CLE International, 2013. ISBN 978-2-09-038701-8. info
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
Výukové metody
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Metody hodnocení
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Navazující předměty
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 2; 2|2|2, celkem 6.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2011, zima 2012, zima 2013, zima 2014, zima 2015, zima 2016, zima 2017, zima 2018, zima 2019, zima 2021, zima 2022, zima 2023.

JF030 Francouzský jazyk III.

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
zima 2019
Rozsah
0/2/0. 3 kr. Ukončení: z.
Vyučující
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (přednášející)
Garance
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Předpoklady
JF020
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
Cíle předmětu
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1/A2 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti ubytování, cestovního ruchu a podnikové komunikace.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky a odbornou terminologií pro komunikaci týkající práce, cestování a bydlení/ubytování. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v osobní i podnikové komunikaci.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 bude student schopen vhodným způsobem komunikovat v ústní a písemné formě v následujících situacích: přijímací pohovor a nástup do práce, vyprávění o životních a profesních událostech z minulosti, informace o pracovních činnostech a jejich časovém harmonogramu, organizování cesty (doprava, rezervace jízdenky, popis cesty, rezervace ubytování), informace o bydlení (porozumění inzerátům, popis bytu, vyjádření preferencí)..
Osnova
  • 1. Představování, kontaktní informace
  • 2. Vyjádření souhlasu a nesouhlasu, zdvořilostní obraty v pracovní komunikaci
  • 3. Přijímací pohovor
  • 4. Plánování do budoucnosti
  • 5. Pracovní činnosti a časový harmonogram
  • 6. Pracovní vztahy a podniková komunikace
  • 7. Orientace ve městě
  • 8. Cestování a vyjádření preference
  • 9. Organizace cesty, nákup jízdenky
  • 10. Rezervace ubytování
  • 11. Datum a časové výrazy
  • 12. Bydlení, popis ubytování
  • 13. Pronájem bytu/turistické chaty
Literatura
    povinná literatura
  • GIRARDET, Jacky, Jacques PÉCHEUR, Colette GIBBE a Marie-Louise PARIZET. Tendances : méthode de français. A1. Paris: CLE international, 2016, 160 s. ISBN 978-2-09-038525-0. info
    doporučená literatura
  • PRUVOST, Neige, Frédérique COURTEAUD a Sonia GOMEZ-JORDANA. Entre nous 1 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-918-9. info
  • CHAHI, Fatiha, Catherine HUOR a Céline MALOREY. Entre nous 2 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-927-1. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 1: méthode de français. A1.1. CLE International, 2013, 108 s. ISBN 978-2-09-038699-8. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 2: méthode de français. A1.2. CLE International, 2013. ISBN 978-2-09-038701-8. info
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
Výukové metody
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Metody hodnocení
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Navazující předměty
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 2; 2|2|2, celkem 6.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2011, zima 2012, zima 2013, zima 2014, zima 2015, zima 2016, zima 2017, zima 2018, zima 2020, zima 2021, zima 2022, zima 2023.

JF030 Francouzský jazyk III.

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
zima 2018
Rozsah
0/2/0. 3 kr. Ukončení: z.
Vyučující
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (přednášející)
Garance
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Předpoklady
JF020
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
Cíle předmětu
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1/A2 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti ubytování, cestovního ruchu a podnikové komunikace.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky a odbornou terminologií pro komunikaci týkající práce, cestování a bydlení/ubytování. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v osobní i podnikové komunikaci.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 bude student schopen vhodným způsobem komunikovat v ústní a písemné formě v následujících situacích: přijímací pohovor a nástup do práce, vyprávění o životních a profesních událostech z minulosti, informace o pracovních činnostech a jejich časovém harmonogramu, organizování cesty (doprava, rezervace jízdenky, popis cesty, rezervace ubytování), informace o bydlení (porozumění inzerátům, popis bytu, vyjádření preferencí)..
Osnova
  • 1. Představování, kontaktní informace
  • 2. Vyjádření souhlasu a nesouhlasu, zdvořilostní obraty v pracovní komunikaci
  • 3. Přijímací pohovor
  • 4. Plánování do budoucnosti
  • 5. Pracovní činnosti a časový harmonogram
  • 6. Pracovní vztahy a podniková komunikace
  • 7. Orientace ve městě
  • 8. Cestování a vyjádření preference
  • 9. Organizace cesty, nákup jízdenky
  • 10. Rezervace ubytování
  • 11. Datum a časové výrazy
  • 12. Bydlení, popis ubytování
  • 13. Pronájem bytu/turistické chaty
Literatura
    povinná literatura
  • GIRARDET, Jacky, Jacques PÉCHEUR, Colette GIBBE a Marie-Louise PARIZET. Tendances : méthode de français. A1. Paris: CLE international, 2016, 160 s. ISBN 978-2-09-038525-0. info
    doporučená literatura
  • PRUVOST, Neige, Frédérique COURTEAUD a Sonia GOMEZ-JORDANA. Entre nous 1 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-918-9. info
  • CHAHI, Fatiha, Catherine HUOR a Céline MALOREY. Entre nous 2 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-927-1. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 1: méthode de français. A1.1. CLE International, 2013, 108 s. ISBN 978-2-09-038699-8. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 2: méthode de français. A1.2. CLE International, 2013. ISBN 978-2-09-038701-8. info
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
Výukové metody
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Metody hodnocení
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Navazující předměty
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 2; 2|2|2, celkem 6.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2011, zima 2012, zima 2013, zima 2014, zima 2015, zima 2016, zima 2017, zima 2019, zima 2020, zima 2021, zima 2022, zima 2023.

JF030 Francouzský jazyk III.

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
zima 2017
Rozsah
0/2. 3 kr. Ukončení: z.
Vyučující
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (přednášející)
Garance
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Předpoklady
JF020
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
předmět má 7 mateřských oborů, zobrazit
Cíle předmětu
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1/A2 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti ubytování, cestovního ruchu a podnikové komunikace.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky a odbornou terminologií pro komunikaci týkající práce, cestování a bydlení/ubytování. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v osobní i podnikové komunikaci.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 bude student schopen vhodným způsobem komunikovat v ústní a písemné formě v následujících situacích: přijímací pohovor a nástup do práce, vyprávění o životních a profesních událostech z minulosti, informace o pracovních činnostech a jejich časovém harmonogramu, organizování cesty (doprava, rezervace jízdenky, popis cesty, rezervace ubytování), informace o bydlení (porozumění inzerátům, popis bytu, vyjádření preferencí)..
Osnova
  • 1. Představování, kontaktní informace
  • 2. Vyjádření souhlasu a nesouhlasu, zdvořilostní obraty v pracovní komunikaci
  • 3. Přijímací pohovor
  • 4. Plánování do budoucnosti
  • 5. Pracovní činnosti a časový harmonogram
  • 6. Pracovní vztahy a podniková komunikace
  • 7. Orientace ve městě
  • 8. Cestování a vyjádření preference
  • 9. Organizace cesty, nákup jízdenky
  • 10. Rezervace ubytování
  • 11. Datum a časové výrazy
  • 12. Bydlení, popis ubytování
  • 13. Pronájem bytu/turistické chaty
Literatura
    povinná literatura
  • GIRARDET, Jacky a Jacques PÉCHEUR. Echo A1 : Méthode de français. CLE International, 2012. ISBN 978-2-09-038563-2. info
    doporučená literatura
  • CAPELLE, Guy a Robert MENAND. Le Nouveau Taxi! 1: Méthode de français. Hachette, 2014. ISBN 978-2-01-155548-9. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 1: méthode de français. A1.1. CLE International, 2013, 108 s. ISBN 978-2-09-038699-8. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 2: méthode de français. A1.2. CLE International, 2013. ISBN 978-2-09-038701-8. info
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
Výukové metody
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Metody hodnocení
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Navazující předměty
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 3; 3|3|3, celkem 9.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2011, zima 2012, zima 2013, zima 2014, zima 2015, zima 2016, zima 2018, zima 2019, zima 2020, zima 2021, zima 2022, zima 2023.

JF030 Francouzský jazyk III.

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
zima 2016
Rozsah
0/2. 3 kr. Ukončení: z.
Vyučující
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (přednášející)
Garance
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Předpoklady
JF020
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
předmět má 7 mateřských oborů, zobrazit
Cíle předmětu
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1/A2 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti ubytování, cestovního ruchu a podnikové komunikace.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky a odbornou terminologií pro komunikaci týkající práce, cestování a bydlení/ubytování. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v osobní i podnikové komunikaci.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 bude student schopen vhodným způsobem komunikovat v ústní a písemné formě v následujících situacích: přijímací pohovor a nástup do práce, vyprávění o životních a profesních událostech z minulosti, informace o pracovních činnostech a jejich časovém harmonogramu, organizování cesty (doprava, rezervace jízdenky, popis cesty, rezervace ubytování), informace o bydlení (porozumění inzerátům, popis bytu, vyjádření preferencí)..
Osnova
  • 1. Představování, kontaktní informace
  • 2. Vyjádření souhlasu a nesouhlasu, zdvořilostní obraty v pracovní komunikaci
  • 3. Přijímací pohovor
  • 4. Plánování do budoucnosti
  • 5. Pracovní činnosti a časový harmonogram
  • 6. Pracovní vztahy a podniková komunikace
  • 7. Orientace ve městě
  • 8. Cestování a vyjádření preference
  • 9. Organizace cesty, nákup jízdenky
  • 10. Rezervace ubytování
  • 11. Datum a časové výrazy
  • 12. Bydlení, popis ubytování
  • 13. Pronájem bytu/turistické chaty
Literatura
    povinná literatura
  • GIRARDET, Jacky a Jacques PÉCHEUR. Echo A1 : Méthode de français. CLE International, 2012. ISBN 978-2-09-038563-2. info
    doporučená literatura
  • CAPELLE, Guy a Robert MENAND. Le Nouveau Taxi! 1: Méthode de français. Hachette, 2014. ISBN 978-2-01-155548-9. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 1: méthode de français. A1.1. CLE International, 2013, 108 s. ISBN 978-2-09-038699-8. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 2: méthode de français. A1.2. CLE International, 2013. ISBN 978-2-09-038701-8. info
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
Výukové metody
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Metody hodnocení
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Navazující předměty
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 3; 3|3|3, celkem 9.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2011, zima 2012, zima 2013, zima 2014, zima 2015, zima 2017, zima 2018, zima 2019, zima 2020, zima 2021, zima 2022, zima 2023.

JF030 Francouzský jazyk III.

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
zima 2015
Rozsah
0/2. 3 kr. Ukončení: z.
Vyučující
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (přednášející)
Garance
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Předpoklady
JF020
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
předmět má 7 mateřských oborů, zobrazit
Cíle předmětu
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti gastronomie, podnikové komunikace a trhu práce.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky pro komunikaci týkající gastronomie a telefonování v podniku. Seznámí se základní odbornou terminologií v oblasti trhu práce a problematiky lidských zdrojů. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v restauraci, při telefonní i písemné komunikaci v podniku a při vstupu na pracovní trh.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 student porozumí jídelnímu lístku, krátkým dokumentům týkajícím se lidských zdrojů (inzerát, životopis) a bude se umět orientovat v jednoduché úřední korespondenci. Dokáže vyjádřit své preference v oblasti stravování a objednat si jídlo v restauraci. Bude schopen vhodným způsobem komunikovat po telefonu v rámci podniku. Bude umět jednoduchým způsobem popsat některé profese a pracovní pozice, prezentovat své vzdělání a pracovní zkušenosti a vést přijímací pohovor. Bude umět sestavit strukturovaný životopis a jednoduchý úřední dopis.
Osnova
  • 1. Stravování, jídlo, francouzská gastronomie
  • 2. Komunikace v restauraci, jídlení lístek a menu, objednávka jídla
  • 3. Stravovací zvyklosti, vyjádření preference
  • 4. Základy telefonní komunikace v podniku
  • 5. Řešení problémů při telefonní komunikaci
  • 6. Škola a vzdělání
  • 7. Pracovní trh a nabídky práce
  • 8. Popis odborné praxe, vyprávění o dějích minulých
  • 9. Kompetence a zkušenosti, charakteristika některých pracovních pozic
  • 10. Strukturovaný životopis
  • 11. Přijímací pohovor
  • 12. Základy úřední korespondence
  • 13. Odlišné pracovní podmínky v některých evropských zemích
Literatura
    povinná literatura
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
Výukové metody
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Metody hodnocení
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Navazující předměty
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 3; 3|3|3, celkem 9.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2011, zima 2012, zima 2013, zima 2014, zima 2016, zima 2017, zima 2018, zima 2019, zima 2020, zima 2021, zima 2022, zima 2023.

JF030 Francouzský jazyk III.

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
zima 2014
Rozsah
0/2. 3 kr. Ukončení: z.
Vyučující
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (přednášející)
Garance
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Předpoklady
JF020
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
předmět má 7 mateřských oborů, zobrazit
Cíle předmětu
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti gastronomie, podnikové komunikace a trhu práce.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky pro komunikaci týkající gastronomie a telefonování v podniku. Seznámí se základní odbornou terminologií v oblasti trhu práce a problematiky lidských zdrojů. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v restauraci, při telefonní i písemné komunikaci v podniku a při vstupu na pracovní trh.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 student porozumí jídelnímu lístku, krátkým dokumentům týkajícím se lidských zdrojů (inzerát, životopis) a bude se umět orientovat v jednoduché úřední korespondenci. Dokáže vyjádřit své preference v oblasti stravování a objednat si jídlo v restauraci. Bude schopen vhodným způsobem komunikovat po telefonu v rámci podniku. Bude umět jednoduchým způsobem popsat některé profese a pracovní pozice, prezentovat své vzdělání a pracovní zkušenosti a vést přijímací pohovor. Bude umět sestavit strukturovaný životopis a jednoduchý úřední dopis.
Osnova
  • 1. Stravování, jídlo, francouzská gastronomie
  • 2. Komunikace v restauraci, jídlení lístek a menu, objednávka jídla
  • 3. Stravovací zvyklosti, vyjádření preference
  • 4. Základy telefonní komunikace v podniku
  • 5. Řešení problémů při telefonní komunikaci
  • 6. Škola a vzdělání
  • 7. Pracovní trh a nabídky práce
  • 8. Popis odborné praxe, vyprávění o dějích minulých
  • 9. Kompetence a zkušenosti, charakteristika některých pracovních pozic
  • 10. Strukturovaný životopis
  • 11. Přijímací pohovor
  • 12. Základy úřední korespondence
  • 13. Odlišné pracovní podmínky v některých evropských zemích
Literatura
    povinná literatura
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
Výukové metody
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Metody hodnocení
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Navazující předměty
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 3; 3|3|3, celkem 9.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2011, zima 2012, zima 2013, zima 2015, zima 2016, zima 2017, zima 2018, zima 2019, zima 2020, zima 2021, zima 2022, zima 2023.

JF030 Francouzský jazyk III.

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
zima 2013
Rozsah
0/2. 3 kr. Ukončení: z.
Vyučující
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (přednášející)
Garance
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Předpoklady
JF020
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
předmět má 7 mateřských oborů, zobrazit
Cíle předmětu
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti gastronomie, podnikové komunikace a trhu práce.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky pro komunikaci týkající gastronomie a telefonování v podniku. Seznámí se základní odbornou terminologií v oblasti trhu práce a problematiky lidských zdrojů. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v restauraci, při telefonní i písemné komunikaci v podniku a při vstupu na pracovní trh.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 student porozumí jídelnímu lístku, krátkým dokumentům týkajícím se lidských zdrojů (inzerát, životopis) a bude se umět orientovat v jednoduché úřední korespondenci. Dokáže vyjádřit své preference v oblasti stravování a objednat si jídlo v restauraci. Bude schopen vhodným způsobem komunikovat po telefonu v rámci podniku. Bude umět jednoduchým způsobem popsat některé profese a pracovní pozice, prezentovat své vzdělání a pracovní zkušenosti a vést přijímací pohovor. Bude umět sestavit strukturovaný životopis a jednoduchý úřední dopis.
Osnova
  • 1. Stravování, jídlo, francouzská gastronomie
  • 2. Komunikace v restauraci, jídlení lístek a menu, objednávka jídla
  • 3. Stravovací zvyklosti, vyjádření preference
  • 4. Základy telefonní komunikace v podniku
  • 5. Řešení problémů při telefonní komunikaci
  • 6. Škola a vzdělání
  • 7. Pracovní trh a nabídky práce
  • 8. Popis odborné praxe, vyprávění o dějích minulých
  • 9. Kompetence a zkušenosti, charakteristika některých pracovních pozic
  • 10. Strukturovaný životopis
  • 11. Přijímací pohovor
  • 12. Základy úřední korespondence
  • 13. Odlišné pracovní podmínky v některých evropských zemích
Literatura
    povinná literatura
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
Výukové metody
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Metody hodnocení
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Navazující předměty
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 3; 3|3|3, celkem 9.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2011, zima 2012, zima 2014, zima 2015, zima 2016, zima 2017, zima 2018, zima 2019, zima 2020, zima 2021, zima 2022, zima 2023.

JF030 Francouzský jazyk III.

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
zima 2012
Rozsah
0/2. 3 kr. Ukončení: z.
Vyučující
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (přednášející)
Garance
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Předpoklady
JF020
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
předmět má 7 mateřských oborů, zobrazit
Cíle předmětu
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti gastronomie, podnikové komunikace a trhu práce.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky pro komunikaci týkající gastronomie a telefonování v podniku. Seznámí se základní odbornou terminologií v oblasti trhu práce a problematiky lidských zdrojů. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v restauraci, při telefonní i písemné komunikaci v podniku a při vstupu na pracovní trh.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 student porozumí jídelnímu lístku, krátkým dokumentům týkajícím se lidských zdrojů (inzerát, životopis) a bude se umět orientovat v jednoduché úřední korespondenci. Dokáže vyjádřit své preference v oblasti stravování a objednat si jídlo v restauraci. Bude schopen vhodným způsobem komunikovat po telefonu v rámci podniku. Bude umět jednoduchým způsobem popsat některé profese a pracovní pozice, prezentovat své vzdělání a pracovní zkušenosti a vést přijímací pohovor. Bude umět sestavit strukturovaný životopis a jednoduchý úřední dopis.
Osnova
  • 1. Stravování, jídlo, francouzská gastronomie
  • 2. Komunikace v restauraci, jídlení lístek a menu, objednávka jídla
  • 3. Stravovací zvyklosti, vyjádření preference
  • 4. Základy telefonní komunikace v podniku
  • 5. Řešení problémů při telefonní komunikaci
  • 6. Škola a vzdělání
  • 7. Pracovní trh a nabídky práce
  • 8. Popis odborné praxe, vyprávění o dějích minulých
  • 9. Kompetence a zkušenosti, charakteristika některých pracovních pozic
  • 10. Strukturovaný životopis
  • 11. Přijímací pohovor
  • 12. Základy úřední korespondence
  • 13. Odlišné pracovní podmínky v některých evropských zemích
Literatura
    povinná literatura
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
    doporučená literatura
  • CORBEAU, Sophie. Hôtellerie-restauration.com. Paris: Clé international, 2006. ISBN 978-2-09-033178-3. info
  • CORBEAU, Sophie a Chantal DUBOIS. Tourisme.com. Paris: CLE international, 2004. ISBN 2-09-033174-7. info
Výukové metody
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Metody hodnocení
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Navazující předměty
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2011, zima 2013, zima 2014, zima 2015, zima 2016, zima 2017, zima 2018, zima 2019, zima 2020, zima 2021, zima 2022, zima 2023.

JF030 Francouzský jazyk III.

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
zima 2011
Rozsah
0/2. 3 kr. Ukončení: z.
Vyučující
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (cvičící)
Garance
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Předpoklady
JF020
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
Cíle předmětu
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti gastronomie, podnikové komunikace a trhu práce.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky pro komunikaci týkající gastronomie a telefonování v podniku. Seznámí se základní odbornou terminologií v oblasti trhu práce a problematiky lidských zdrojů. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v restauraci, při telefonní i písemné komunikaci v podniku a při vstupu na pracovní trh.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 student porozumí jídelnímu lístku, krátkým dokumentům týkajícím se lidských zdrojů (inzerát, životopis) a bude se umět orientovat v jednoduché úřední korespondenci. Dokáže vyjádřit své preference v oblasti stravování a objednat si jídlo v restauraci. Bude schopen vhodným způsobem komunikovat po telefonu v rámci podniku. Bude umět jednoduchým způsobem popsat některé profese a pracovní pozice, prezentovat své vzdělání a pracovní zkušenosti a vést přijímací pohovor. Bude umět sestavit strukturovaný životopis a jednoduchý úřední dopis.
Osnova
  • 1. Stravování, jídlo, francouzská gastronomie
  • 2. Komunikace v restauraci, jídlení lístek a menu, objednávka jídla
  • 3. Stravovací zvyklosti, vyjádření preference
  • 4. Základy telefonní komunikace v podniku
  • 5. Řešení problémů při telefonní komunikaci
  • 6. Škola a vzdělání
  • 7. Pracovní trh a nabídky práce
  • 8. Popis odborné praxe, vyprávění o dějích minulých
  • 9. Kompetence a zkušenosti, charakteristika některých pracovních pozic
  • 10. Strukturovaný životopis
  • 11. Přijímací pohovor
  • 12. Základy úřední korespondence
  • 13. Odlišné pracovní podmínky v některých evropských zemích
Literatura
    povinná literatura
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
    doporučená literatura
  • CORBEAU, Sophie. Hôtellerie-restauration.com. Paris: Clé international, 2006. ISBN 978-2-09-033178-3. info
  • CORBEAU, Sophie a Chantal DUBOIS. Tourisme.com. Paris: CLE international, 2004. ISBN 2-09-033174-7. info
Výukové metody
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Metody hodnocení
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Navazující předměty
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2012, zima 2013, zima 2014, zima 2015, zima 2016, zima 2017, zima 2018, zima 2019, zima 2020, zima 2021, zima 2022, zima 2023.

JF030 Francouzský jazyk III.

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
léto 2014

Předmět se v období léto 2014 nevypisuje.

Rozsah
0/2. 3 kr. Ukončení: z.
Vyučující
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (přednášející)
Garance
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Předpoklady
JF020
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
předmět má 7 mateřských oborů, zobrazit
Cíle předmětu
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti gastronomie, podnikové komunikace a trhu práce.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky pro komunikaci týkající gastronomie a telefonování v podniku. Seznámí se základní odbornou terminologií v oblasti trhu práce a problematiky lidských zdrojů. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v restauraci, při telefonní i písemné komunikaci v podniku a při vstupu na pracovní trh.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 student porozumí jídelnímu lístku, krátkým dokumentům týkajícím se lidských zdrojů (inzerát, životopis) a bude se umět orientovat v jednoduché úřední korespondenci. Dokáže vyjádřit své preference v oblasti stravování a objednat si jídlo v restauraci. Bude schopen vhodným způsobem komunikovat po telefonu v rámci podniku. Bude umět jednoduchým způsobem popsat některé profese a pracovní pozice, prezentovat své vzdělání a pracovní zkušenosti a vést přijímací pohovor. Bude umět sestavit strukturovaný životopis a jednoduchý úřední dopis.
Osnova
  • 1. Stravování, jídlo, francouzská gastronomie
  • 2. Komunikace v restauraci, jídlení lístek a menu, objednávka jídla
  • 3. Stravovací zvyklosti, vyjádření preference
  • 4. Základy telefonní komunikace v podniku
  • 5. Řešení problémů při telefonní komunikaci
  • 6. Škola a vzdělání
  • 7. Pracovní trh a nabídky práce
  • 8. Popis odborné praxe, vyprávění o dějích minulých
  • 9. Kompetence a zkušenosti, charakteristika některých pracovních pozic
  • 10. Strukturovaný životopis
  • 11. Přijímací pohovor
  • 12. Základy úřední korespondence
  • 13. Odlišné pracovní podmínky v některých evropských zemích
Literatura
    povinná literatura
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
    doporučená literatura
  • CORBEAU, Sophie. Hôtellerie-restauration.com. Paris: Clé international, 2006. ISBN 978-2-09-033178-3. info
  • CORBEAU, Sophie a Chantal DUBOIS. Tourisme.com. Paris: CLE international, 2004. ISBN 2-09-033174-7. info
Výukové metody
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Metody hodnocení
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Navazující předměty
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 3; 3|3|3, celkem 9.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2011, zima 2012, zima 2013, zima 2014, zima 2015, zima 2016, zima 2017, zima 2018, zima 2019, zima 2020, zima 2021, zima 2022, zima 2023.

JF030 Francouzský jazyk III.

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
léto 2013

Předmět se v období léto 2013 nevypisuje.

Rozsah
0/2. 3 kr. Ukončení: z.
Vyučující
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (přednášející)
Garance
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Předpoklady
JF020
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
předmět má 7 mateřských oborů, zobrazit
Cíle předmětu
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti gastronomie, podnikové komunikace a trhu práce.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky pro komunikaci týkající gastronomie a telefonování v podniku. Seznámí se základní odbornou terminologií v oblasti trhu práce a problematiky lidských zdrojů. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v restauraci, při telefonní i písemné komunikaci v podniku a při vstupu na pracovní trh.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 student porozumí jídelnímu lístku, krátkým dokumentům týkajícím se lidských zdrojů (inzerát, životopis) a bude se umět orientovat v jednoduché úřední korespondenci. Dokáže vyjádřit své preference v oblasti stravování a objednat si jídlo v restauraci. Bude schopen vhodným způsobem komunikovat po telefonu v rámci podniku. Bude umět jednoduchým způsobem popsat některé profese a pracovní pozice, prezentovat své vzdělání a pracovní zkušenosti a vést přijímací pohovor. Bude umět sestavit strukturovaný životopis a jednoduchý úřední dopis.
Osnova
  • 1. Stravování, jídlo, francouzská gastronomie
  • 2. Komunikace v restauraci, jídlení lístek a menu, objednávka jídla
  • 3. Stravovací zvyklosti, vyjádření preference
  • 4. Základy telefonní komunikace v podniku
  • 5. Řešení problémů při telefonní komunikaci
  • 6. Škola a vzdělání
  • 7. Pracovní trh a nabídky práce
  • 8. Popis odborné praxe, vyprávění o dějích minulých
  • 9. Kompetence a zkušenosti, charakteristika některých pracovních pozic
  • 10. Strukturovaný životopis
  • 11. Přijímací pohovor
  • 12. Základy úřední korespondence
  • 13. Odlišné pracovní podmínky v některých evropských zemích
Literatura
    povinná literatura
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
    doporučená literatura
  • CORBEAU, Sophie. Hôtellerie-restauration.com. Paris: Clé international, 2006. ISBN 978-2-09-033178-3. info
  • CORBEAU, Sophie a Chantal DUBOIS. Tourisme.com. Paris: CLE international, 2004. ISBN 2-09-033174-7. info
Výukové metody
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Metody hodnocení
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Navazující předměty
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 3; 3|3|3, celkem 9.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2011, zima 2012, zima 2013, zima 2014, zima 2015, zima 2016, zima 2017, zima 2018, zima 2019, zima 2020, zima 2021, zima 2022, zima 2023.

JF030 Francouzský jazyk III.

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
léto 2012

Předmět se v období léto 2012 nevypisuje.

Rozsah
0/2. 3 kr. Ukončení: z.
Vyučující
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (přednášející)
Garance
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Předpoklady
JF020
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
Cíle předmětu
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti gastronomie, podnikové komunikace a trhu práce.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky pro komunikaci týkající gastronomie a telefonování v podniku. Seznámí se základní odbornou terminologií v oblasti trhu práce a problematiky lidských zdrojů. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v restauraci, při telefonní i písemné komunikaci v podniku a při vstupu na pracovní trh.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 student porozumí jídelnímu lístku, krátkým dokumentům týkajícím se lidských zdrojů (inzerát, životopis) a bude se umět orientovat v jednoduché úřední korespondenci. Dokáže vyjádřit své preference v oblasti stravování a objednat si jídlo v restauraci. Bude schopen vhodným způsobem komunikovat po telefonu v rámci podniku. Bude umět jednoduchým způsobem popsat některé profese a pracovní pozice, prezentovat své vzdělání a pracovní zkušenosti a vést přijímací pohovor. Bude umět sestavit strukturovaný životopis a jednoduchý úřední dopis.
Osnova
  • 1. Stravování, jídlo, francouzská gastronomie
  • 2. Komunikace v restauraci, jídlení lístek a menu, objednávka jídla
  • 3. Stravovací zvyklosti, vyjádření preference
  • 4. Základy telefonní komunikace v podniku
  • 5. Řešení problémů při telefonní komunikaci
  • 6. Škola a vzdělání
  • 7. Pracovní trh a nabídky práce
  • 8. Popis odborné praxe, vyprávění o dějích minulých
  • 9. Kompetence a zkušenosti, charakteristika některých pracovních pozic
  • 10. Strukturovaný životopis
  • 11. Přijímací pohovor
  • 12. Základy úřední korespondence
  • 13. Odlišné pracovní podmínky v některých evropských zemích
Literatura
    povinná literatura
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
    doporučená literatura
  • CORBEAU, Sophie. Hôtellerie-restauration.com. Paris: Clé international, 2006. ISBN 978-2-09-033178-3. info
  • CORBEAU, Sophie a Chantal DUBOIS. Tourisme.com. Paris: CLE international, 2004. ISBN 2-09-033174-7. info
Výukové metody
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Metody hodnocení
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Navazující předměty
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2011, zima 2012, zima 2013, zima 2014, zima 2015, zima 2016, zima 2017, zima 2018, zima 2019, zima 2020, zima 2021, zima 2022, zima 2023.