UCP:HO044 Hotelové rezervační a restaura - Informace o předmětu
HO044 Hotelové rezervační a restaurační systemy
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.léto 2018
- Rozsah
- 2/2/0. 5-5-5. 6 kr. Doporučované ukončení: zk. Jiná možná ukončení: z.
- Vyučující
- Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D. (přednášející)
- Garance
- Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D.
Katedra hotelnictví – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Kontaktní osoba: Ing. Martina Sochůrková - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
- Cíle předmětu
- Cílem předmětu HO044 Hotelové rezervační a restaurační systémy je rozšíření teoretických znalostí problematiky distribuce hotelových služeb.
Znalosti: Student získá základní znalosti elektronického podnikání se zaměřením distribuci hotelových služeb. Stejně tak znalosti o jednotlivých distribučních kanálech, jejich výhodách, nevýhodách. V neposlední řadě o zákaznických segmentech a jejich specifikách.
Dovednosti: Student umí aplikovat získané znalosti pro tvorbu efektivního distribučního mixu s důrazem na přímou distribuci. Dále pak umí pracovat s PMS systémy a restauračními systémy a využívat je pro efektivní práci na úrovni front office (jak recepce, tak rezervačního oddělení).
Schopnosti: Absolvování kurzu umožní studentovi plynulou práci s vybranými PMS a restauračními systémy. Tyto schopnosti jsou základem pro práci s dalšími systémy v rámci předmětu HO117 Hotelové informační systémy. - Osnova
- 1. Hotelový informační systém.
- 2. Internet, e-business a e-commerce.
- 3. Vývoj distribučních kanálů v hotelnictví.
- 4. Zákaznické segmenty a jejich specifika.
- 5. GDS.
- 6. OTAs.
- 7. Ostatní nástroje nepřímé distribuce hotelových služeb.
- 8. Webové stránky ubytovacího zařízení
- 9. Rezervační a restaurační systémy – produkty a služby
- 10. Sociální sítě (marketing a agregace)
- Literatura
- povinná literatura
- • Manuál softwaru Hores dostupný na http://www.horesplus.cz/ke-stazeni
- • Demo verze softwaru Hores dostupná na http://www.horesplus.cz/demo-verze
- • Instruktážní videa softwaru Protel a instruktážní texty dostupné na http://www.protel.net/support/tutorials/
- SOCHŮRKOVÁ, Martina. Studijní opora pro předmět - Hotelové rezervační a restaurační systémy. 2013. info
- doporučená literatura
- • Demo verze softwaru Fidelio dostupná na http://www.hotelovesystemy.cz/systemy-pro-hotely/hotelovy-software.php?id=5&firma=Fidelio
- ZELENKA, J. Informační a komunikační technologie v cestovním ruchu. Hradec Králové: Gaudeamus, 2002. ISBN 80-7041-473-1. info
- Výukové metody
- Cvičení u PS – požadavky na splnění zápočtu
Účast na cvičeních 80%
Zkoušení praktických znalostí hotelových softwarů Fidelio, Hores, Protel
KS – zpracování seminární práce. - Metody hodnocení
- Požadavky na zakončení PS/KS (váha%)
Písemný test 30/30
Ústní zkouška 70/70
Celkem 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - Min. 80% účasti na cvičení u PS
KS – zpracování seminární práce. - Navazující předměty
- Statistika zápisu (léto 2018, nejnovější)
- Permalink: https://is.ucp.cz/predmet/ucp/leto2018/HO044