UCP:HO202 Hotel Reservation and Restaura - Course Information
HO202 Hotel Reservation and Restaurant System
University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.winter 2020
- Extent and Intensity
- 2/2/0. 5 credit(s). Recommended Type of Completion: zk (examination). Other types of completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D. (lecturer)
Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D. (seminar tutor) - Guaranteed by
- Contact Person: Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D.
- Course Enrolment Limitations
- The course is offered to students of any study field.
- Course objectives (in Czech)
- Cíl předmětu: Cílem předmětu je rozšíření teoretických znalostí problematiky distribuce hotelových služeb. Znalosti: Student získá základní znalosti elektronického podnikání se zaměřením distribuci hotelových služeb. Stejně tak znalosti o jednotlivých distribučních kanálech, jejich výhodách, nevýhodách. V neposlední řadě o zákaznických segmentech a jejich specifikách. Schopnosti: Absolvování kurzu umožní studentovi plynulou práci s vybranými PMS a restauračními systémy. Tyto schopnosti jsou základem pro práci s dalšími systémy. Dovednosti: Student umí aplikovat získané znalosti pro tvorbu efektivního distribučního mixu s důrazem na přímou distribuci. Dále pak umí pracovat s PMS systémy a restauračními systémy a využívat je pro efektivní práci na úrovni front office (jak recepce, tak rezervačního oddělení).
- Syllabus (in Czech)
- 1. Hotelový informační systém 2. Distribuční mix v hotelnictví a gastronomii 3. Segmentace trhu 4. Offline distribuce a její specifika 5. Online distribuce a její specifika 6. OTA 7. GDS 8. Meta-Search Engines 9. Webové stránky a WBE 10. Sociální sítě, vztah k hotelové distribuci 11. Komplexní řešení v e-business 12. POS 13. Online rezervační systémy v gastronomii
- Literature
- required literature
- TVRDÍKOVÁ, M. Aplikace moderních informačních technologií. Praha: Grada Publishing, 2007. ISBN 978-80-247- 6298-2.
- BLAŽKOVÁ, M. Jak využít internet v marketingu, krok za krokem k vyšší konkurenceschopnosti. Praha: Grada Publishing, 2005. ISBN 80-247-1095-1.
- recommended literature
- Chalupa, Š. Hotelové rezervační a restaurační systémy. Dostupné v IS VŠH.
- ZELENKA, J. Informační a komunikační technologie v cestovním ruchu. Hradec Králové: Gaudeamus, 2002. ISBN 80- 7041-473-1.
- Teaching methods (in Czech)
- Přednášky a semináře.
- Assessment methods (in Czech)
- Studenti získávají zápočet za aktivní, minimálně 75% účast na seminářích, vypracování krátké prezentace zaměřené na vybrané produkty v oblasti hotelnictví a gastronomie a splnění dílčích úkolů při práci s PMS a POS.
Předmět je zakončen písemným testem s minimálně 60% úspěšností odpovědí. - Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- Information on the extent and intensity of the course: 5-5-5.
- Enrolment Statistics (winter 2020, recent)
- Permalink: https://is.ucp.cz/course/ucp/winter2020/HO202