2015
ŘÍZENÍ NÁKLADŮ ÚSEKU FOOD AND BEVERAGE SPOLEČNOSTI AQUAPARK
SMOTLACHOVÁ, Eliška, Sylva SKUPINOVÁ a Jan MÁČEZákladní údaje
Originální název
ŘÍZENÍ NÁKLADŮ ÚSEKU FOOD AND BEVERAGE SPOLEČNOSTI AQUAPARK
Název anglicky
COST MANAGEMENT IN DEPARTMENT OF FOOD AND BEVERAGE IN THE AQUAPARK COMPANY
Autoři
SMOTLACHOVÁ, Eliška, Sylva SKUPINOVÁ a Jan MÁČE
Vydání
1. vyd. Hradec Králové, od s. 87-93, 7 s. 2015
Nakladatel
Gaudeamus
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Stať ve sborníku
Obor
50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
tištěná verze "print"
Organizační jednotka
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
ISBN
978-80-7435-548-6
Klíčová slova česky
náklady, hospodárnost, statistické analýzy, gastronomický provoz
Klíčová slova anglicky
Expenses, efficiency, statistical analysis, gastronomic service
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 11. 3. 2015 09:15, PhDr. Jan Máče, Ph.D.
V originále
Na základě účetního a statistického zpracování interních dat společnosti Aquapark Aquapalace Praha byla analyzována hospodářsky výhodnější varianta řízení významné složky nákladů střediska FB. Do analýzy byly zařazeny dvě varianty, a to doposud společností využívaná varianta I – mytí nádobí a dále zvažovaná varianta II – použití jednorázového inventáře. Komplexní řešení úkolu bylo založeno na analýze minimalizace nákladů
Anglicky
On the basis of the accounting and statistical processing of internal company data Aquapark Aquapalace Prague more economically advantageous option of cost management in department FB was analyzed. The analysis included two options: option I - previously used by a company - washing dishes and considered option II - one-time inventory disposal. For the selection of optimal variant was determined basic discretionary aspect of their impact on the efficiency. A comprehensive solution task was based on cost minimization analysis.