SMOTLACHOVÁ, Eliška, Sylva SKUPINOVÁ a Jan MÁČE. ŘÍZENÍ NÁKLADŮ ÚSEKU FOOD AND BEVERAGE SPOLEČNOSTI AQUAPARK. 1. vyd. Hradec Králové: Gaudeamus, 2015, s. 87-93. ISBN 978-80-7435-548-6.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název ŘÍZENÍ NÁKLADŮ ÚSEKU FOOD AND BEVERAGE SPOLEČNOSTI AQUAPARK
Název anglicky COST MANAGEMENT IN DEPARTMENT OF FOOD AND BEVERAGE IN THE AQUAPARK COMPANY
Autoři SMOTLACHOVÁ, Eliška, Sylva SKUPINOVÁ a Jan MÁČE.
Vydání 1. vyd. Hradec Králové, od s. 87-93, 7 s. 2015.
Nakladatel Gaudeamus
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
ISBN 978-80-7435-548-6
Klíčová slova česky náklady, hospodárnost, statistické analýzy, gastronomický provoz
Klíčová slova anglicky Expenses, efficiency, statistical analysis, gastronomic service
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: PhDr. Jan Máče, Ph.D., učo 4143. Změněno: 11. 3. 2015 09:15.
Anotace
Na základě účetního a statistického zpracování interních dat společnosti Aquapark Aquapalace Praha byla analyzována hospodářsky výhodnější varianta řízení významné složky nákladů střediska FB. Do analýzy byly zařazeny dvě varianty, a to doposud společností využívaná varianta I – mytí nádobí a dále zvažovaná varianta II – použití jednorázového inventáře. Komplexní řešení úkolu bylo založeno na analýze minimalizace nákladů
Anotace anglicky
On the basis of the accounting and statistical processing of internal company data Aquapark Aquapalace Prague more economically advantageous option of cost management in department FB was analyzed. The analysis included two options: option I - previously used by a company - washing dishes and considered option II - one-time inventory disposal. For the selection of optimal variant was determined basic discretionary aspect of their impact on the efficiency. A comprehensive solution task was based on cost minimization analysis.
VytisknoutZobrazeno: 5. 5. 2024 13:46