JS120 Spanish language II
University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.Summer 2013
- Extent and Intensity
- 0/2. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Mgr. Jiří Holub, Ph.D. (seminar tutor)
Mgr. Dagmar Lanská (seminar tutor) - Guaranteed by
- Mgr. Dagmar Lanská
Katedra jazyků – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd. - Prerequisites (in Czech)
- Předmět navazuje na úvodní kurz španělského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
- Course Enrolment Limitations
- The course is offered to students of any study field.
- Course objectives (in Czech)
- Jeho cílem je prohloubit jazykové dovednosti na úrovni A2-B1 Společného evropského referenčního rámce a dále rozvíjet odbornou komunikaci, především při cestách do zahraničí a v oblasti cestovního ruchu. Seznamuje studenty se základy odborné terminologie v rámci témat cestování, doprava, turistické informace, ubytování a gastronomie, s reáliemi Španělska a zemí Latinské Ameriky a s kulturními odlišnostmi.
- Syllabus (in Czech)
- 1. Španělsko- základní turistické informace 2. Latinská Amerika - základní turistické informace 3. Destinace cestovního ruchu a její zeměpisná charakteristika 4. Orientace ve městě, popis místa 5. Doprava - orientace v městské dopravě, metro 6. Doprava letecká, železniční, lodní 7. Prohlídka turistických zajímavostí a památek 8. Organizace a prodej zájezdu, struktura cestovního ruchu 9. Komunikace s klientem 10. Hodnocení poskytovaných služeb, formy reklamace 11. Stravovací zvyklosti v různých zemích, pracovní oběd 12. Komunikace v restauraci (objednání, stížnosti, placení) 13. Informace o gastronomických specialitách a způsobu jejich přípravy Průběžné upevňování gramatických a syntaktických struktur španělského jazyka s důrazem na jazykovou správnost projevu, přesnost vyjadřovaní, užití adekvátních odborných výrazů.
- Literature
- required literature
- MORENO, CONCHA, TUTS,MARTINA. Nuevo Hotel.es - Espaňol en el hotel. 1st ed. Madrid: SGEL- Educación, 2011, 160 pp. ISBN 978-84-9778-680-5. info
- MORENO, C and Martina TUTS. El Espaňol en el Hotel. Madrid,: SGEL-Educación, 2007. ISBN 84-7143-623-X. info
- recommended literature
- CASTRO, F. Uso de la gramática espaňola – intermedio. Madrid: Grupo Didascalia, S.A, 2000. info
- Teaching methods (in Czech)
- Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací. Rozvíjí se tak jazykové dovednosti i schopnost volit vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci a interkulturální odlišnosti. Znalosti a dovednosti získané v předmětu JS 120 Španělský jazyk jsou dále rozvíjeny v navazujícím předmětu JS 131 Španělský jazyk. Student kombinované formy bude samostatně plnit zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracuje písemné dokumenty podle zadání (dopis, e-mail, zpráva, program schůzky/jednání), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskuteční během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace bude předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (Summer 2013, recent)
- Permalink: https://is.ucp.cz/course/ucp/summer2013/JS120