JS120 Spanish language II

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Summer 2014
Extent and Intensity
0/2. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Mgr. Jiří Holub, Ph.D. (seminar tutor)
Mgr. Dagmar Lanská (seminar tutor)
Guaranteed by
Mgr. Dagmar Lanská
Katedra jazyků – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Prerequisites (in Czech)
Předmět navazuje na úvodní kurz španělského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
Course objectives (in Czech)
Jeho cílem je prohloubit jazykové dovednosti na úrovni A2-B1 Společného evropského referenčního rámce a dále rozvíjet odbornou komunikaci, především při cestách do zahraničí a v oblasti cestovního ruchu. Seznamuje studenty se základy odborné terminologie v rámci témat cestování, doprava, turistické informace, ubytování a gastronomie, s reáliemi Španělska a zemí Latinské Ameriky a s kulturními odlišnostmi.
Syllabus (in Czech)
  • 1. Španělsko- základní turistické informace 2. Latinská Amerika - základní turistické informace 3. Destinace cestovního ruchu a její zeměpisná charakteristika 4. Orientace ve městě, popis místa 5. Doprava - orientace v městské dopravě, metro 6. Doprava letecká, železniční, lodní 7. Prohlídka turistických zajímavostí a památek 8. Organizace a prodej zájezdu, struktura cestovního ruchu 9. Komunikace s klientem 10. Hodnocení poskytovaných služeb, formy reklamace 11. Stravovací zvyklosti v různých zemích, pracovní oběd 12. Komunikace v restauraci (objednání, stížnosti, placení) 13. Informace o gastronomických specialitách a způsobu jejich přípravy Průběžné upevňování gramatických a syntaktických struktur španělského jazyka s důrazem na jazykovou správnost projevu, přesnost vyjadřovaní, užití adekvátních odborných výrazů.
Literature
    required literature
  • MORENO, CONCHA, TUTS,MARTINA. Nuevo Hotel.es - Espaňol en el hotel. 1st ed. Madrid: SGEL- Educación, 2011, 160 pp. ISBN 978-84-9778-680-5. info
  • MORENO, C and Martina TUTS. El Espaňol en el Hotel. Madrid,: SGEL-Educación, 2007. ISBN 84-7143-623-X. info
    recommended literature
  • CASTRO, F. Uso de la gramática espaňola – intermedio. Madrid: Grupo Didascalia, S.A, 2000. info
Teaching methods (in Czech)
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací. Rozvíjí se tak jazykové dovednosti i schopnost volit vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci a interkulturální odlišnosti. Znalosti a dovednosti získané v předmětu JS 120 Španělský jazyk jsou dále rozvíjeny v navazujícím předmětu JS 131 Španělský jazyk. Student kombinované formy bude samostatně plnit zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracuje písemné dokumenty podle zadání (dopis, e-mail, zpráva, program schůzky/jednání), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskuteční během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace bude předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Summer 2011, winter 2011, Summer 2012, Summer 2013, summer 2015, summer 2016, summer 2017, summer 2018, summer 2019, summer 2020, summer 2021, summer 2022, summer 2023, summer 2024.
  • Enrolment Statistics (Summer 2014, recent)
  • Permalink: https://is.ucp.cz/course/ucp/summer2014/JS120