UCP:HO072 Catering - Course Information
HO072 Catering
University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.Summer 2014
- Extent and Intensity
- 0/2. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Ing. Blanka Zimáková (seminar tutor)
- Guaranteed by
- Ing. Blanka Zimáková
Contact Person: Ing. Blanka Zimáková - Prerequisites (in Czech)
- Předmět HO072 Catering seznamuje studenty s cateringovou činností včetně s řízením a zajišťováním cateringových akcí.
- Course Enrolment Limitations
- The course is offered to students of any study field.
The capacity limit for the course is 72 student(s).
Current registration and enrolment status: enrolled: 0/72, only registered: 0/72 - Course objectives (in Czech)
- Cílem předmětu je získání a osvojení odborných znalostí a dovedností týkajících se zajišťování a organizování cateringových akcí. Znalosti: Student získá přehled o činnostech, které organizují a zajišťují cateringové společnosti. Zná historii, vývoj a současnot cateringu včetně členění cateringu a rozsahu nabízených služeb. Kompetence: Po absolvování předmětu Catering student dovede zpracovat a zrealizovat cateringovou akcí - od prvního kontaktu s klientem až po realizaci a vyhodnocení celé akce. Schopnosti:Student je schopen vysvětlit základní pojmy, má přehled o situaci na trhu v oblasti cateringu, je schopen zpracovat kompletní nabídku klientovi včetně zajištění realizace objednané akce.
- Syllabus (in Czech)
- 1)Vymezení pojmu – catering, cateringové služby; vývoj a historie cateringu; trendy 2)Poskytovatelé cateringových služeb; legislativa; certifikace cateringových společností 3)Členění cateringových služeb 4)Catering v letecké dopravě 5)Catering v železniční dopravě, catering v lodní dopravě 6)Catering v institucionálním stravování 7)Produkt – nabídka a prodej cateringových služeb 8)Pracovníci – externí, interní; manager cateringu 9-10)Organizační zabezpečení cateringových akcí – poptávka, setkání s klientem, nabídka, kalkulace, smlouva, organizace výroby, pracovní příkaz, realizace akce, vyúčtování akce, vyhodnocení 11-12)Projekt – příprava a provedení cateringové akce (minimálně 2 druhy akcí) 13)Exkurze – firma zajišťující catering v letecké dopravě; v železniční dopravě a v KCP
- Literature
- required literature
- BUREŠOVÁ, Pavla. Banketní a cateringové služby. 2010th ed. Praha: VŠH, 2011, 146 pp. 126 01 10. ISBN 978-80-87411-11-7. URL info
- recommended literature
- METZ, R.; GRUNER, H.; KESSLER T;. Restaurant a host. Praha: Europa-Sobotáles.cz, 2008. ISBN 978-80-86706-18-4. info
- Teaching methods (in Czech)
- Teoretická příprava, zpracování projektu - případové studie, exkurze. Studenti kombinované formy zpracují seminární práci na zadané téma - zpracování cateringové akce.
- Assessment methods (in Czech)
- Účast na cvičeních - min. 75%(PS) Případová studie - písemné zpracování Prezentace zvoleného tématu (PS) Písemný test
- Language of instruction
- Czech
- Follow-Up Courses
- Further comments (probably available only in Czech)
- Information on the per-term frequency of the course: VP.
Note related to how often the course is taught: VP.
- Enrolment Statistics (Summer 2014, recent)
- Permalink: https://is.ucp.cz/course/ucp/summer2014/HO072