UCP:HOE41 Gastronomic -Services - Informace o předmětu
HOE41 Gastronomic -Services
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.zima 2013
- Rozsah
- 2/2. 4 kr. Ukončení: zk.
- Vyučující
- Ing. Jan Jiran (přednášející)
Ing. Jan Jiran (cvičící) - Garance
- Ing. Blanka Zimáková
Katedra hotelnictví – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Kontaktní osoba: Ing. Blanka Zimáková - Předpoklady
- Knowledge: The student is able to define principles of gastronomy including service, catering and hygiene standards. Skills: Graduate is able to use basic social and professional techniques in operational practice Competence: The student is able to implement knowledge in preparing menus, organize and manage traffic in small caterer.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Hotelnictví (program UCP, BC) (2)
- Cíle předmětu
- The aim is to acquire professional knowledge and skills related to work organization, operating techniques in individual caterer. To teach students the technical equipment sales centers in relation to operational needs and economy of operation.
- Osnova
- Outline: 1.Introduction to terms 2.Demographic gastronomy and catering services 3.Employee in operation 4.Operation inventory used in operating 5. Organize of work caterer 6. Operating techniques and systems operation 7. Submission of, breakfast, lunch and dinner 8. Gastronomy and rules applied for the offer 9. The compilation of menus 10. Socio-gastronomic events - Banquet (preparation, protocol, service) 11. Reception, gala-reception, cocktail, wine party, etc. 12. Difficulty of operations - use in current operations 13. Trends
- Literatura
- Výukové metody
- Theoretical training is taught through lectures supplemented by group discussions. Practical exercises are taught in identical operating environment specially equipped classrooms for service.
- Metody hodnocení
- Assessment Methods Credit active participation and mastery of basic activities of verification. Oral exam 20 % Written exam 80 % Total score 100 %. Special requirements and details: 80 % participation in the exercises.
- Vyučovací jazyk
- Angličtina
- Navazující předměty
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (zima 2013, nejnovější)
- Permalink: https://is.ucp.cz/predmet/ucp/zima2013/HOE41