HO072 Catering

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
winter 2016
Extent and Intensity
0/2/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Ing. Blanka Zimáková (lecturer)
Ing. Zbyněk Vinš (seminar tutor)
Guaranteed by
Ing. Blanka Zimáková
Contact Person: Ing. Zbyněk Vinš
Prerequisites (in Czech)
Studenti by měli mít znalosti získané v odborných předmětech: Gastronomie-servis; Gastronomie-kulinářství; Nápojová gastronomie; Základy hotelnictví a gastronomie
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
The capacity limit for the course is 72 student(s).
Current registration and enrolment status: enrolled: 0/72, only registered: 0/72
Course objectives (in Czech)
Cílem předmětu je získání a osvojení odborných znalostí a dovedností týkajících se organizování a zajišťování cateringových služeb. Znalosti: Student dokáže organizovat, zajistit a řídit veškeré činnosti související s přípravou a realizací cateringových akcí (od fáze poptávky až po realizaci a vyhodnocení akce). Kompetence: Student by měl být schopen orienovat se na trhu cateringu a měl by zvládnout přípravu a realizaci cateringových akcí jakéhokoliv rozsahu. Dovednosti:Student ovládá komunikaci s klientem, dokáže zpracovat nabídku včetně cenové kalkulace, je schopen zajistit přípravu a realizaci akce po stránce personální, dokáže zajistit kvalitní servis.
Syllabus (in Czech)
  • 1) Vymezení pojmu – catering, cateringové služby; vývoj a historie cateringu; současnost, trendy 2) Poskytovatelé cateringových služeb; legislativa; certifikace cateringových společností, členění cateringových služeb 3) Catering v letecké dopravě 4) Catering v železniční a v lodní dopravě 5) Catering v institucionálním stravování 6) Produkt – nabídka a prodej cateringových služeb 7) Pracovníci – externí, interní; manager cateringu, management 8-10) Organizační zabezpečení cateringových akcí – poptávka, setkání s klientem, nabídka, kalkulace, smlouva, organizace výroby, pracovní příkaz, realizace akce, vyúčtování akce, vyhodnocení 11-12) Projekt – příprava a realizace cateringové akce 13) Exkurze – firma zajišťující cateringové služby
Literature
    required literature
  • BUREŠOVÁ, Pavla. Banketní a cateringové služby. 2010th ed. Praha: VŠH, 2011, 146 pp. 126 01 10. ISBN 978-80-87411-11-7. URL info
Teaching methods (in Czech)
Teoretická příprava-přednášky; Projekt (případová studie) - písemné zpracování a následná vlastní realizace cateringové akce(týmová práce);
Assessment methods (in Czech)
Písemné zpracování akce - případová studie; Písemný test
Language of instruction
Czech
Follow-Up Courses
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is taught annually.
Information on the per-term frequency of the course: VP.
The course is taught: every week.
Note related to how often the course is taught: VP.
Information on the extent and intensity of the course: KS: 0-2-2 celkem 4 hodiny.
The course is also listed under the following terms Summer 2014, winter 2015, winter 2017, winter 2018, summer 2019, summer 2020, summer 2021, summer 2022, winter 2022, summer 2023, winter 2023, summer 2024, winter 2024.
  • Enrolment Statistics (winter 2016, recent)
  • Permalink: https://is.ucp.cz/course/ucp/winter2016/HO072