UCP:HO072 Catering - Course Information
HO072 Catering
University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.winter 2016
- Extent and Intensity
- 0/2/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Ing. Blanka Zimáková (lecturer)
Ing. Zbyněk Vinš (seminar tutor) - Guaranteed by
- Ing. Blanka Zimáková
Contact Person: Ing. Zbyněk Vinš - Prerequisites (in Czech)
- Studenti by měli mít znalosti získané v odborných předmětech: Gastronomie-servis; Gastronomie-kulinářství; Nápojová gastronomie; Základy hotelnictví a gastronomie
- Course Enrolment Limitations
- The course is offered to students of any study field.
The capacity limit for the course is 72 student(s).
Current registration and enrolment status: enrolled: 0/72, only registered: 0/72 - Course objectives (in Czech)
- Cílem předmětu je získání a osvojení odborných znalostí a dovedností týkajících se organizování a zajišťování cateringových služeb. Znalosti: Student dokáže organizovat, zajistit a řídit veškeré činnosti související s přípravou a realizací cateringových akcí (od fáze poptávky až po realizaci a vyhodnocení akce). Kompetence: Student by měl být schopen orienovat se na trhu cateringu a měl by zvládnout přípravu a realizaci cateringových akcí jakéhokoliv rozsahu. Dovednosti:Student ovládá komunikaci s klientem, dokáže zpracovat nabídku včetně cenové kalkulace, je schopen zajistit přípravu a realizaci akce po stránce personální, dokáže zajistit kvalitní servis.
- Syllabus (in Czech)
- 1) Vymezení pojmu – catering, cateringové služby; vývoj a historie cateringu; současnost, trendy 2) Poskytovatelé cateringových služeb; legislativa; certifikace cateringových společností, členění cateringových služeb 3) Catering v letecké dopravě 4) Catering v železniční a v lodní dopravě 5) Catering v institucionálním stravování 6) Produkt – nabídka a prodej cateringových služeb 7) Pracovníci – externí, interní; manager cateringu, management 8-10) Organizační zabezpečení cateringových akcí – poptávka, setkání s klientem, nabídka, kalkulace, smlouva, organizace výroby, pracovní příkaz, realizace akce, vyúčtování akce, vyhodnocení 11-12) Projekt – příprava a realizace cateringové akce 13) Exkurze – firma zajišťující cateringové služby
- Literature
- required literature
- BUREŠOVÁ, Pavla. Banketní a cateringové služby. 2010th ed. Praha: VŠH, 2011, 146 pp. 126 01 10. ISBN 978-80-87411-11-7. URL info
- recommended literature
- BUREŠOVÁ, Pavla, Blanka ZIMÁKOVÁ, Miroslav ČERTÍK and Jan HÁN. Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie; Gastronomické služby (Gastronomy Services). Praha: Wolters Kluwer, 2014, 156 pp. první vydání. ISBN 978-80-7478-498-9. Odborná publikace s podtitulem Gastronomické služby vychází jako první svazek série věnované problematice hotelnictví a gastronomie. Cílem této série je nejen publikovat moderní teoretické i praktické poznatky z oblasti realizace ubytovacích a gastronomi info
- ZIMÁKOVÁ, Blanka. Food & Beverage Management. čtvrté - upravené. Tribun Brno: Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o., 2011, 180 pp. ISBN 978-80-87411-28-5. info
- METZ, R.; GRUNER, H.; KESSLER T;. Restaurant a host. Praha: Europa-Sobotáles.cz, 2008. ISBN 978-80-86706-18-4. info
- Teaching methods (in Czech)
- Teoretická příprava-přednášky; Projekt (případová studie) - písemné zpracování a následná vlastní realizace cateringové akce(týmová práce);
- Assessment methods (in Czech)
- Písemné zpracování akce - případová studie; Písemný test
- Language of instruction
- Czech
- Follow-Up Courses
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
The course is taught annually.
Information on the per-term frequency of the course: VP.
The course is taught: every week.
Note related to how often the course is taught: VP.
Information on the extent and intensity of the course: KS: 0-2-2 celkem 4 hodiny.
- Enrolment Statistics (winter 2016, recent)
- Permalink: https://is.ucp.cz/course/ucp/winter2016/HO072