UCP:HO173 Current trends in Hospitality - Course Information
HO173 Current trends in Hospitality
University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.winter 2018
- Extent and Intensity
- 0/2/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Ing. Mgr. Vladana Horáková, MBA (lecturer)
Ing. Dominika Kečkešová (lecturer) - Guaranteed by
- Ing. Mgr. Vladana Horáková, MBA
Katedra hotelnictví – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd. - Course Enrolment Limitations
- The course is offered to students of any study field.
- Course objectives (in Czech)
- Předmět HO173 Aktuální trendy v hotelnictví seznamuje studenty s aktuálními trendy a dobrými praktikami z odborné praxe v oblasti hotelnictví, gastronomie a cestovního ruchu. Dále studentům poskytuje relevatní zdroje a návod pro vyhledávání a kontinuální sledování trendů v jednotlivých oblastech oboru hospitality. Studenti budou seznámeni s ekonomickými trendy a jejich dopadem na oblast hotelnictví, trendy v hotelovém marketingu, prodeji hotelových kapacit, poznávání chování zákazníků a jejich současnou segmentaci.
Znalosti: Student získá základní přehled o aktuálních trendech v oboru hotelnictví a jeho jednotlivých oblastech.
Schopnosti: Po absolvování budou studenti schopni vyhledávat současné trendy, které ovlivňují trh hotelnictví, budou schopni tyto trendy a inforamce kriticky analyzovat a implementovat do praxe. Díky tomu budou moci významně ovlivňovat celkovou konkurenceschopnost hotelu a zvyšovat tak svoji profesní kvalifikaci.
Dovednosti: Student se po absolvování předmětu dokáže orientovat v nepřeberném množství informací, které mají či nemají přímou souvislost a vliv na studovaný obor, dokáže jednotlivé inforamce analyzovat a využívat v odborné praxi pro zlepšování konkurenceschopnosti podnikatelských subjektů. - Syllabus (in Czech)
- Jak vyhledat opravdu aktuální trendy?
- Aktuální trendy v cestovním ruchu a jejich vliv na hotelnictví.
- Vývoj současných trendů v oblasti stravovacích služeb.
- Ekonomické trendy a jejich vliv na oblast hotelnictví.
- Studie zaměřené na predikci budoucího stavu oboru a jeho jednotlivých součástí.
- Trendy v provozu ubytovacích zařízení a prodeji jejich kapacit.
- Trendy v hotelovém marketingu
- Nové způsoby segmetnace zákazníků a jejich základní rysy.
- Moderní způsoby propagace a prodeje v oblasti hotelnictví.
- Využívání sociálních sítí v hotelovém marketingu.
- Teaching methods (in Czech)
- Předmět je vyučován formou seminářů.
- Assessment methods (in Czech)
- Pro udělení zápočtu je požadována minimálně 80% docházka na seminářích.
Aktivní zapojení během seminářů.
Vypracování seminární práce a její prezentace.
Studenti kombinované formy studia vypracují 7 stránkovou seminární práci se zaměřením na trendy v hotelnictví, gastronomii nebo cestovním ruchu. Celkový rozsah seminární práce je 10 stran (titulní strana, obsah, 7 stran práce členěné na úvod, stať a závěr a seznam použité literatury). Zápočet bude udělat na základě rozpravy nad zvoleným tématem. - Language of instruction
- Czech
- Further Comments
- The course can also be completed outside the examination period.
The course is taught every week.
- Enrolment Statistics (winter 2018, recent)
- Permalink: https://is.ucp.cz/course/ucp/winter2018/HO173