CR166 Quality Management Systems

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
winter 2011
Extent and Intensity
0/2. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Ing. Jiří Sysel, Ph.D. (lecturer)
Guaranteed by
Ing. Jiří Sysel, Ph.D.
Katedra cestovního ruchu – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
The capacity limit for the course is 30 student(s).
Current registration and enrolment status: enrolled: 0/30, only registered: 0/30
Course objectives (in Czech)
Poskytnout základní informace o tématu kvality a vysvětlit vývoj přístupů ke kvalitě a jejímu řízení. Charakterizovat modely managementu kvality ISO, EFQM a CAF a uvést možnosti jejich aplikace v cestovním ruchu.Důraz je kladen na praktické příklady a případové studie řízení kvality v podnicích cestovního ruchu a institucích veřejné správy (hotelech, lázeňských zařízeních, cestovních kancelářích a informačních střediscích).
Syllabus (in Czech)
  • Anotace předmětu:
  • • vymezení pojmů kvalita a systémy managementu kvality • charakteristika a vysvětlení hlavních přístupů a trendů – podnikové a oborové standardy, ISO 9000, TQM – Modely podnikatelské úspěšnosti • obecné principy zabezpečování kvality a zavádění systémů jejího řízení v podnikové sféře a veřejné správě • specifika managementu kvality v oblasti služeb cestovního ruchu • aplikace systémů managementu kvality podle v podnicích cestovního ruchu a institucích veřejné správy • případové studie a workshopy zavádění systémů managementu kvality v hotelech, lázeňských zařízeních, cestovních kancelářích a informačních střediscích
Literature
    required literature
  • Náhradní obsah: SYSEL, J.: Koncepce řízení kvality a cestovní ruch, www.citellus.cz
    recommended literature
  • Náhradní obsah: SYSEL J.: Management kvality v cestovním ruchu ve vybraných evropských zemích a řešení v České republice, Czech Hospitality and Tourism Papers, VŠH, Praha, 12/2010, ISSN 1801-1535
  • Náhradní obsah: VEBER, J.a kol.: Management kvality, environmentu a bezpečnosti práce. Management Press, Praha 2006, ISBN 80-7261-146-1
Teaching methods (in Czech)
Seminář, diskuse, skupinová práce
Assessment methods (in Czech)
Zpracování případových studí (workshopů)
Language of instruction
Czech
Further Comments
The course is taught annually.
The course is taught: every week.
Teacher's information
http://www.citellus.cz/akademie/prednasky
The course is also listed under the following terms winter 2012, winter 2013, winter 2014, winter 2015, winter 2016, summer 2017, winter 2017, summer 2018, summer 2019, winter 2019, winter 2020, winter 2021, winter 2022, summer 2023, summer 2024.
  • Enrolment Statistics (winter 2011, recent)
  • Permalink: https://is.ucp.cz/course/ucp/winter2011/CR166