UCP:HO044 Hotel Reservation and Restaura - Course Information
HO044 Hotel Reservation and Restaurant System
University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.summer 2019
- Extent and Intensity
- 2/2/0. 6 credit(s). Recommended Type of Completion: zk (examination). Other types of completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D. (lecturer)
- Guaranteed by
- Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D.
Katedra hotelnictví – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd. - Course Enrolment Limitations
- The course is offered to students of any study field.
- Course objectives (in Czech)
- Cílem předmětu HO044 Hotelové rezervační a restaurační systémy je rozšíření teoretických znalostí problematiky distribuce hotelových služeb.
Znalosti: Student získá základní znalosti elektronického podnikání se zaměřením distribuci hotelových služeb. Stejně tak znalosti o jednotlivých distribučních kanálech, jejich výhodách, nevýhodách. V neposlední řadě o zákaznických segmentech a jejich specifikách.
Dovednosti: Student umí aplikovat získané znalosti pro tvorbu efektivního distribučního mixu s důrazem na přímou distribuci. Dále pak umí pracovat s PMS systémy a restauračními systémy a využívat je pro efektivní práci na úrovni front office (jak recepce, tak rezervačního oddělení).
Schopnosti: Absolvování kurzu umožní studentovi plynulou práci s vybranými PMS a restauračními systémy. Tyto schopnosti jsou základem pro práci s dalšími systémy v rámci předmětu HO117 Hotelové informační systémy. - Syllabus (in Czech)
- 1. Hotelový informační systém.
- 2. Internet, e-business a e-commerce.
- 3. Vývoj distribučních kanálů v hotelnictví.
- 4. Zákaznické segmenty a jejich specifika.
- 5. GDS.
- 6. OTAs.
- 7. Ostatní nástroje nepřímé distribuce hotelových služeb.
- 8. Webové stránky ubytovacího zařízení
- 9. Rezervační a restaurační systémy – produkty a služby
- 10. Sociální sítě (marketing a agregace)
- Literature
- required literature
- • Manuál softwaru Hores dostupný na http://www.horesplus.cz/ke-stazeni
- • Demo verze softwaru Hores dostupná na http://www.horesplus.cz/demo-verze
- • Instruktážní videa softwaru Protel a instruktážní texty dostupné na http://www.protel.net/support/tutorials/
- SOCHŮRKOVÁ, Martina. Studijní opora pro předmět - Hotelové rezervační a restaurační systémy. 2013. info
- recommended literature
- • Demo verze softwaru Fidelio dostupná na http://www.hotelovesystemy.cz/systemy-pro-hotely/hotelovy-software.php?id=5&firma=Fidelio
- ZELENKA, J. Informační a komunikační technologie v cestovním ruchu. Hradec Králové: Gaudeamus, 2002. ISBN 80-7041-473-1. info
- Teaching methods (in Czech)
- Cvičení u PS – požadavky na splnění zápočtu
Účast na cvičeních 80%
Zkoušení praktických znalostí hotelových softwarů Fidelio, Hores, Protel
KS – zpracování seminární práce. - Assessment methods (in Czech)
- Požadavky na zakončení PS/KS (váha%)
Písemný test 30/30
Ústní zkouška 70/70
Celkem 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - Min. 80% účasti na cvičení u PS
KS – zpracování seminární práce. - Language of instruction
- Czech
- Follow-Up Courses
- Further comments (probably available only in Czech)
- Information on the extent and intensity of the course: 5-5-5.
- Enrolment Statistics (summer 2019, recent)
- Permalink: https://is.ucp.cz/course/ucp/summer2019/HO044